Rygoje vykusioje spaudos konferencijoje banko atstovai pažymėjo, kad jų tikslas tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju finansiškai aktyviems žmonėms ir verslui Baltijos šalyse.

Jie taip pat atskleidė, kodėl bankai nusprendė jungtis ir kurio banko kainodara remsis.

„Luminor“ pradės savo veiklą su nauja vadovų komanda iš šešių skirtingų šalių, jai vadovaus Erkki Raasuke, „Luminor Group“ vykdomasis direktorius.

Pirmadienį Rygoje vykusioje spaudos konferencijoje jis sakė, kad susijungti buvo nuspręsta, siekiant užbėgti įvykiams už akių ir būti lyderiams bankiniame sektoriuje.

„Per pastaruosius 20 metų bankų sektorius augo, daugiausia dėl Skandinavijos bankų įtakos, bet mes pastebėjome, kad bankų sektorius transformuojasi, verslo modeliai keičiasi, ir suprantame, kad po 5-10 metų jis atrodys visiškai kitaip.

Norime būti priekyje šitų pokyčių, pastebime technologijų svarbą, todėl sieksime užbėgti šiuo susijungimu įvykiams už akių ir būti svariu konkurentu rinkoje“, – sakė jis.

E. Raasuke pažymėjo, kad didžiausias banko privalumas bus tai, kad „Luminor“ veiks išskirtinai tik trijų Baltijos šalių rinkoje: „Čia taip pat yra neblogų vietinių žaidėjų, tačiau mes atsidursime itin geroje pozicijoje, žiūrėdami į Baltijos šalis kaip į bendrą rinką. Norime tiek Lietuvai, tiek Latvijai ir Estijai pasiūlyti geriausią vietinį servisą, greitesnį aptarnavimą. Tokiu būdu galime pakelti Baltijos šalių ekonomiką.“

Taip pat konferencijos metu jis pripažino, kad bankas labiau remsis „Nordea“ kainodara, kadangi „Luminor“ pamatai yra pastatyti būtent šio banko pagrindu.

„Luminor Group“ direktorių tarybos pirmininkas Nils Melngailis pažymėjo, kad susijungęs bankas turės 1,3 milijonų klientų, per visas tris Baltijos šalis dirbs 3 tūkstančiai darbuotojų.

„Mūsų komanda dėjo daug pastangų ir dirbo, suprantame, kad laukia dideli iššūkiai, tačiau labai džiaugiamės, kad nuo šiandien pradedame savo veiklą ir tikime, kad „Luminor“ galime padaryti labai stiprų“, – sako jis.

Bankas pažymi, kad kurį laiką po susijungimo klientų sąskaitų numeriai, sutartys, mokėjimo kortelės, kodai, slaptažodžiai ir kitos priemonės išliks nepakitusios, bankų sutartiniai įsipareigojimai kiekvienam banko klientui išliks galiojantys.
Luminor

E. Raasuke pasakojo, kad per 100 dienų numatoma sujungti abu ženklus į vieną, sukurti vieningą sistemą, bankomatus.

Jis prognozuoja, kad po trejų metų bendrovė bus pasirengusi listingavimui.

Artimiausioje ateityje klientų sąskaitų aptarnavimas ir mokėjimai bus vykdomi dabartinėse bankininkystės sistemose.

Dėl to klientai ir toliau galės naudotis įprastomis elektroninėmis priemonėmis: interneto banku, mobiliąja programėle ir kitomis.

Daugiau produktų ir paslaugų pokyčių planuojama įdiegti per pirmąsias šimtą dienų po veiklos sujungimo.

Bankas žada, kad visi klientai bus laiku supažindinami su visais papildomais pokyčiais ir patobulinimais, atsirasiančiais vystant „Luminor“ veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)