„Lietuvos verslininkas ir filantropas Nerijus Numavičius yra pagarsėjas savo atvirumu bei nuoširdumu, kai kalba eina apie pinigus. Praeitą savaitę jis pasirodė „Valanda su Rūta“ laidoje ir pranešė apie naują „turtų spragą“, kuri - kaip jis teigia, gali paversti kiekvieną į milijonierių per 3-4 mėnesius. N. Numavičius paragino visus Lietuvos gyventojus pasinaudoti šia nuostabia galimybe, kol didieji bankai jos nepašalino" (kalba netaisyta, DELFI), - rašoma melagingame straipsnyje.

Jame be garsių žmonių minimos ir įmonės: Lietuvos bankas, DELFI, LNK. Negana to, kaip dažniausiai daroma panašiais sukčiavimo atvejais, tekste minimos ir garsių užsieniečių pavardės, kurie, esą, prisidėjo prie aprašomo „praturtėjimo“ būdo kūrimo.

Sukčiai naudojasi garsių žmonių vardais

Socialiniame tinkle „Facebook“ R. Mikelkevičiūtė pareiškė neturinti su tuo nieko bendro: „Atsargiai! Netikėkite, tuo kas platinama! Tokios laidos su Nerijumi Numavičiumi apie kriptovaliutą nebuvo ir net negalėjo būti! Tokio idiotiško ir melagingo turinio dar neteko skaityti. TAI YRA MELAS,!!!!APGAULĖ. NEPASIMAUKITE IR NETIKĖKITE! PRAŠAU, DALINKITĖS IR ĮSPĖKITE KITUS!!!“.

Sukčiai naudojasi garsių žmonių vardais

„Lietuvos verslininko ir investuotojo Nerijaus Numavičiaus pavardė suklastoto turinio straipsniuose ir reklamose pasirodo ne pirmą kartą, todėl norime oficialiai patvirtinti, kad Nerijus Numavičius niekada viešai neragina bei nedalina patarimų žmonėms dėl investavimo, taip pat neprekiauja kriptovaliutomis ir nesinaudoja „Trader“ ar kitomis bankams oficialiai nežinomomis kriptovaliutų investavimo platformomis. Tai, kas talpinama „Facebook“, „Youtube“ ar kituose naujienų portaluose, yra profesionalių interneto sukčių vykdoma nusikalstama veika, kuria siekiama iš gyventojų išvilioti pinigus. Raginame gyventojus būti atsargiems ir neužkibti ant tokių triukų”,- teigia Nerijaus Numavičiaus šeimos biuro atstovas Nerijus Maknevičius.

DELFI primena, kad šis sukčiavimo būdas vis labiau populiarėja, Sukčiai, naudodamiesi garsių žmonių pavardėmis ir ragindami užsidirbti įtartinais būdais išvilioja iš patiklių žmonių didžiules sumas pinigų.

Neseniai bandyta apgauti žmones, naudojantis Andriaus Tapino pavarde, kuris, esą, praturtėjo taip pat pirkdamas kriptovaliutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)