Tai pa­da­ry­ta at­si­žvel­gus į Nar­ko­ti­kų, ta­ba­ko ir al­ko­ho­lio kon­tro­lės de­par­ta­men­to bei Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­teik­tą in­for­ma­ci­ją apie šiuo­se ba­ruo­se fik­suo­tus pa­žei­di­mus.

Ži­no­mi kaip nak­ti­nės al­ko­ho­lio par­duo­tu­vės

Nak­ti­nį ba­rą Aly­tu­je, Nau­jo­jo­je g. 8A-4, dir­ban­tį iki 3–4 va­lan­dos, val­do mies­te vei­kian­ti ben­dro­vė „Rai­ne­sa“. Toks pat ba­ras Jau­ni­mo g. 14A, dir­ban­tis iki 5 va­lan­dos, pri­klau­so ki­tai mies­to ben­dro­vei „Mi­no­la“.

Va­sa­rio pa­bai­go­je po­sė­džia­vu­si Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba spren­dė, ar šiuo­se ba­ruo­se ap­ri­bo­ti nak­ti­nę pre­ky­bą al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais.

Mat Nar­ko­ti­kų, ta­ba­ko ir al­ko­ho­lio kon­tro­lės de­par­ta­men­tas sa­vi­val­dy­bei pra­ne­šė, kad dėl Al­ko­ho­lio kon­tro­lės įsta­ty­mo pa­žei­di­mo jiems tai­ky­tos eko­no­mi­nės sank­ci­jos. Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je abiem po vie­ną kar­tą skir­tos pi­ni­gi­nės bau­dos už tai, kad klien­tams leis­ta iš­si­neš­ti įsi­gy­to al­ko­ho­lio.

Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas in­for­ma­vo, jog mi­nė­tų ben­dro­vių ba­rai Aly­tu­je ži­no­mi kaip nak­ti­nės al­ko­ho­lio par­duo­tu­vės, per pra­ėju­sius me­tus juo­se už­re­gist­ruo­ta 16 pra­ne­ši­mų apie tei­si­nius pa­žei­di­mus.

Svars­tant pre­ky­bos al­ko­ho­liu ap­ri­bo­ji­mą ba­ruo­se Nau­jo­jo­je g. 8A-4 ir Jau­ni­mo g. 14A nuo 22 iki 8 va­lan­dos tarp mies­to ta­ry­bos na­rių ki­lo di­de­lės dis­ku­si­jos. Bal­suo­jant ta­ry­bos na­rių, bal­sa­vu­sių už pre­ky­bos al­ko­ho­li­niais gė­ri­mais ap­ri­bo­ji­mą, tam prieš­ta­ra­vu­sių ir su­si­lai­kiu­sių, bal­sai pa­si­skirs­tė taip, kad spren­di­mo pri­ėmi­mą lė­mė me­ro V.Gri­ga­ra­vi­čiaus bal­sas.

Krei­pė­si į Kau­no teis­mą

Mi­nė­tus ba­rus val­dan­čios Aly­taus ben­dro­vės „Mi­no­la“ ir „Rai­ne­sa“ ne­su­si­tai­kė su mies­to ta­ry­bos spren­di­mu ap­ri­bo­ti nak­ti­nę pre­ky­bą al­ko­ho­liu ir jį ap­skun­dė Kau­no apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­niam teis­mui.

Pra­šo­ma pa­nai­kin­ti ba­rų dar­bo lai­ką ri­bo­jan­tį mies­to ta­ry­bos spren­di­mą, o kol šia­me teis­me bus iš­nag­ri­nė­ta ad­mi­nist­ra­ci­nė by­la, tai­ky­ti rei­ka­la­vi­mo už­tik­ri­ni­mo prie­mo­nę – leis­ti ba­rams veik­ti iki ta­ry­bos spren­di­mo bu­vu­siu dar­bo lai­ku.

Abi ben­dro­vės mo­ty­vuo­ja, kad pre­ky­bos al­ko­ho­liu lai­ko ap­ri­bo­ji­mas tu­rės įta­kos to­les­nei ba­rų veik­lai, ga­li tek­ti at­leis­ti dar­buo­to­jus.

Kau­no apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­nis teis­mas pri­ėmė nag­ri­nė­ti „Mi­no­los“ ir „Rai­ne­sos“ skun­dus. Jau pri­im­tos ir nu­tar­tys leis­ti ba­rams veik­ti iki ta­ry­bos spren­di­mo ga­lio­ju­siu dar­bo me­tu.

Mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja teis­mo nu­tar­tį dėl „Mi­no­lai“ su­teik­tos tei­sės pre­kiau­ti al­ko­ho­liu nak­tį ba­re Jau­ni­mo g. 14A, kol bus iš­nag­ri­nė­ta by­la, ap­skun­dė Lie­tu­vos vy­riau­sia­jam ad­mi­nist­ra­ci­niam teis­mui. Šiam ren­gia skun­dą ir dėl „Rai­ne­sai“ Kau­no apy­gar­dos ad­mi­nist­ra­ci­nio teis­mo pri­im­ta nu­tar­ti­mi su­teik­tos ga­li­my­bės nak­ti­mis pre­kiau­ti svai­ga­lais ba­re Nau­jo­jo­je g. 8A-4, kol bus iš­nag­ri­nė­ta ad­mi­nist­ra­ci­nė by­la dėl mies­to ta­ry­bos spren­di­mo pa­nai­ki­ni­mo.