Tačiau iš pagrindinės veiklos sausio-kovo mėnesiais LAL patyrė 1,62 mln. litų nuostolių - 4,49 mln. litų mažiau nei pernai tuo pat metu, kai veiklos nuostoliai buvo 6,11 mln. litų, BNS pranešė LAL finansų direktorius Saulius Stasiūnas.

Anot jo, didelį pirmojo ketvirčio pelną lėmė pajamos iš kitos veiklos, tačiau iš kurios konkrečiai, jis nenurodė. Tikėtina, kad didžiąją LAL pelno dalį sudarė pinigai, gauti už bendrovei "British Airways" parduotas LAL pozicijas (suderintą atskridimo laiką) Londono Hitrou oro uoste. Pasak spaudos, už tai LAL gavo 20 mln. litų.

LAL generalinis direktorius Stasys Jarmalavičius BNS tvirtino, kad iš britų kol kas gauta tik pusė pinigų, tačiau kiek, nenurodė.

Pernai pirmąjį ketvirtį LAL buvo patyrusi 7,65 mln. litų bendrų nuostolių, o per visus metus - 33,396 mln. litų nuostolių.Pasak pranešimo, didelius 2001 metų nuostolius lėmė bendrovės vadovybės sprendimas "išvalyti" balansą.

Įvertinęs 2001 metų veiklos rezultatus, vienintelis LAL akcininkas Valstybės turto fondas (VTF) balandžio 30-ąją nepatvirtino bendrovės valdybos veiklos ataskaitos už 2001 metus. Tai BNS patvirtino VTF atstovė spaudai Jolanta Mažylienė.

Pagal Akcinių bendrovių įstatymą po tokio akcininko sprendimo valdyba netenka savo įgaliojimų ir šias funkcijas vykdo, kol išrenkama nauja valdyba.

Kiek anksčiau iš LAL valdybos pirmininko pareigų pasitraukė buvęs Susisiekimo ministro patarėjas Gintautas Migonis, palikęs valstybės tarnybą. LAL valdyboje dabar yra vienas VTF ir trys Susisiekimo ministerijos atstovai.

Neoficialiomis BNS žiniomis, nepatvirtinus LAL valdybos veiklos ataskaitos, tikimasi pakeisti bendrovės generalinį direktorių. Šį postą dabar užima Stasys Jarmalavičius.

LAL vadovybė prognozuoja, kad šiemet bendrovė uždirbs 14 mln. litų pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją