Krovininis vilkikas „Renault Magnum“, vairuojamas Lietuvos piliečio J. Š., mobiliosios grupės pareigūnų gegužės 25-osios vakarą buvo sustabdytas Pasvalio rajone.

Vairuotojas pareigūnams pateikė krovinio dokumentus, kuriuose buvo nurodyta, kad vilkike gabenama vyriška ir moteriška laisvalaikio avalynė be komercinių pavadinimų, tačiau patikrinus vos kelias pakuotes, buvo matyti, kad dalis gabenamos avalynės pažymėta „Nike“ prekės ženklu.

Vilkiką papildomai detaliai patikrinus Kauno teritorinėje muitinėje įtarimai, kad gabenamos prekės gali būti falsifikatai, sustiprėjo. Krovinio – 16 632 porų sportinių batelių – vertė, sprendžiant pagal muitininkams pateiktus dokumentus, buvo 83 274 eurai.

Taigi, vidutiniškai viena batų pora tekainavo 5 eurus.

Pasak pranešimo, patikrinime taip pat dalyvavęs prekės ženklo „Nike“ atstovas Lietuvoje preliminariai informavo, kad prekės yra suklastotos. Buvo atkreiptas dėmesys, kad sportiniai bateliai gabenami supakuoti į polietileninius krepšelius, be identifikavimo etikečių.

Galimų klastočių krovinys šiuo metu sulaikytas. Laukiama oficialaus gamintojo „Nike“ patvirtinimo dėl sulaikytų prekių originalumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)