Klaipėdos uostas skelbia, kad sekmadienį jau įplaukė MSC konteinerinis laivas „Naomi“. Uosto vadovas Algis Latakas sako, kad MSC Klaipėdos uostą įtraukė į maršrutą, jungiantį šiaurės vakarų Europą su Indija bei Pakistanu.

„Šis laivybos maršrutas susies Klaipėdą tiesiogine jungtimi su Indijos, Pakistano, Saudo Arabijos, Džibučio, Jungtinės Karalystės, Italijos, Prancūzijos ir kitų šalių uostais, ir tai, tikiu, atvers naujas nišas alternatyviems kroviniams“, – pranešime sakė A. Latakas.

Krovinių paskirstymo centras priims okeaninius laivus, kurie gabena konteinerius, skirtus plukdyti fideriniais laivais į gretimų Baltijos šalių uostus.

MSC valdomos bendrovės „Klaipėdos smeltė“ vadovas Rimantas Juška sako, kad pandemija laivybos kompanijas privertė ieškoti naujų ir lanksčių sprendimų.

„Pandemijos sukelti logistikos grandinių sulėtėjimai, tuščių konteinerių trūkumas, pasaulinės prekybos disbalansai sąlygoja kamšatį tradiciniuose uostuose ir skatina laivybos kompanijas ieškoti naujų, lanksčių sprendimų, kaip išlaikyti jūrinių pervežimų kokybę“, – pranešime sakė R. Juška.

Anot uosto, neatmetama, kad ateityje „Klaipėdos smeltė“ gali būti įtraukta į kitų okeaninės laivybos maršrutų rotaciją, vertinamos galimybės plaukti į Klaipėdos uostą ir didžiausiais pasaulyje laivais-konteinervežiais, kurių talpa – iki 24 tūkst. TEU, o ilgis – 400 metrų

Planuojama, kad 7-10 tūkst. TEU talpos laivai Klaipėdoje švartuosis kartą per savaitę.

R. Juška pernai BNS sakė, kad ruošiantis MSC okeaninių laivų sugrįžimui, MSC 2018-2020 metais investavo beveik 65 mln. eurų, iš jų 23,2 mln. eurų – į konteinerių terminalo aikštelių rekonstrukciją ir naujų aikštelių statybą, 38,5 mln. eurų – į naują krovos techniką, o dar 3 mln. eurų – į kitą įrangą.

Į okeaninių laivų maršrutus MSC Klaipėdą įtraukė 2018-aisiais, tačiau jau kitais metais sprendimą laikinai sustabdė.

MSC priklausanti „Terminal Investment Limited“ (TIL) turi 65 konteinerių terminalus visame pasaulyje, tarp jų – ir „Klaipėdos Smeltę“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)