"Moody's" sprendimui daugiausia įtakos turėjo tai, kad neigiama skolinimosi reitingo perspektyva buvo nustatyta šalims, kurioms tenka pagrindinis (iki 45 proc.) indėlis į ES ekonomiką - Vokietijai, Prancūzijai, Didžiajai Britanijai ir Nyderlandams. Agentūros specialistų nuomone, būtent dėl šios priežasties ES mokumo vertinimas turi būti keičiamas.

Šių metų liepos 23 d. "Moody's" ekspertai pakeitė Vokietijos ir Nyderlandų skolinimosi reitingo perspektyvą. Tuomet agentūros analitikai savo sprendimą paaiškino tuo, kad dėl skolų krizės ir finansinės situacijos Europoje neslūgsta susirūpinimas, auga Graikijos pasitraukimo iš euro zonos rizika.

2012 m. birželio pradžioje "Moody's" atstovai pareiškė, kad dėl sudėtingos situacijos Graikijoje ir Ispanijoje daugelio euro zonos šalių reitingai gali būti mažinami. Liepos 13 d. agentūra sumažino Italijos skolinimosi reitingą dviem pozicijomis - nuo A3 iki Baa2. Be to, ekspertai neatmetė galimybės, kad reitingas gali būti mažinamas ir toliau - nustatoma neigiama reitingo perspektyva.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją