Kur dėti maišus metalinių litų ir centų, kuriais poilsiautojai dažnai atsiskaito už nedaug kainuojančias prekes ir maisto gaminius? Nors šie pinigai – legali atsiskaitymo priemonė, daugelis jų kratosi.

Tokį rebusą kiekvieną vasarą sprendžia prekyba ledais užsiimanti Palangos bendrovė „Timotis”. Per visą vasarą į bendrovės kasą monetomis subyra apie 50 tūkst. litų.

Tačiau metalinius litus ir centus į popierinius banknotus kurorte keičia ne visų bankų skyriai. Jeigu tokia pinigų keitimo paslauga ir teikiama, už metalinių litų perskaičiavimą imamas nemažas mokestis. Todėl bendrovė sukasi keisdama monetas prekybos tinklams.

Pasukti galvą, kaip pigiau iškeisti metalinius pinigus į popierinius, tenka ir kunigams. Juk į aukų dėžutes neretai byra ir monetos, ypač mažesnėse parapijose.

Spręsti šio žemiško reikalo Vilniaus kunigai ar jų pagalbininkai skuba į sostinės Žirmūnų rajoną, mat ten įsikūrusiame Lietuvos banko (LB) skyriuje monetos į banknotus yra keičiamos nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją