„Makveža“ apyvarta praėjusiais metais, lyginant su 2020 m., padidėjo daugiau nei 12,5 proc. ir siekė 102,34 mln. eurų.

Pasak „Makveža“ generalinio direktoriaus Gintauto Butkevičiaus, 2021-aisiais bendrovė fiksavo ženkliai geresnius finansinius rezultatus nei užpernai, o tai byloja apie dalinį sugrįžimą prie priešpandeminių rodiklių.

„Jei 2020 m. stebėjome apie 3 proc. siekusį apyvartos augimą, lyginant su 2019 m., praėjusiais metais jau žengėme tvirtesnius žingsnius. Tai daryti padėjo efektyvus vidinių procesų automatizavimas ir optimizavimas, užtikrinęs sklandžią mažmeninę, didmeninę ir e. prekybą.

Be to, didele dalimi sėkmingus metus lėmė nuolatinis prekybos tinklo atnaujinimas ir tiesioginė orientaciją ne tik į klientus, bet ir į darbuotojus, kurie jau spėjo prisitaikyti prie nuotolinio ar hibridinio darbo“, – sako G. Butkevičius.

Jis akcentuoja, kad pirmaisiais pandemijos metais įgyta patirtis taip pat išmokė bendrovę atidžiau planuoti prekių kiekius: „2021 m. žaibiškai augus nekilnojamojo turto rinkai stebėjome ir ženkliai didėjusią statybinių medžiagų paklausą: nuo statybinių plokščių, plytų, apšiltinimo medžiagų iki medienos gaminių ar nuotekų įrangos. Todėl, norėjus planuoti stabilius jų pardavimus, teko atsižvelgti į rinkoje esantį prekių trūkumą ir kruopščiai apskaičiuoti bei išpildyti jų poreikį.“

Valstybės pagalbą grąžino anksčiau termino

Kalbėdamas apie pandemijos sukeltus iššūkius, G. Butkevičius pažymi, kad per pirmąjį ir antrąjį karantinus „Makveža“ neteko daugiau kaip 70 proc. savo pajamų. Įmonei susidūrus su sunkumais, buvo nuspręsta pasinaudoti Vyriausybės patvirtinta galimybe atidėti mokesčių mokėjimą. Iš viso per 2020 m. ir 2021 m. bendrovei buvo atidėta mokesčių už 3,83 mln. eurų.

„Mokesčiams skirtas sumas skyrėme darbuotojų vietų išsaugojimui, finansinių srautų subalansavimui, darbo užmokesčio mokėjimui, būtiniausių apsaugos priemonių įsigijimui, mūsų e. parduotuvės vystymui ir kt. Galima sakyti, tai leido toliau sklandžiai vykdyti mūsų veiklą“, – sako „Makveža“ generalinis direktorius.

Anot jo, nors galutinis mokesčių grąžinimo terminas buvo numatytas 2023 m. birželio mėnesį, atsižvelgus į sėkmingus įmonės finansinius metus, bendrovė dar šią savaitę grąžino visą sumą anksčiau termino.

„Jau iki šiol pagal mūsų galimybes ir numatytą grafiką buvome grąžinę daugiau nei pusę atidėtų mokesčių, tačiau įvertinę perspektyvas, suradome galimybę šį įsipareigojimą įvykdyti gerokai anksčiau bei šį vasarį valstybei grąžinome likusius 1,5 mln. eurų“, – teigia G. Butkevičius.

Kitąmet „Makveža“ tikisi sugeneruoti apie 117 mln. eurų pajamų, kas reikštų bene 15 proc. sieksiantį apyvartos augimą. Įmonės planuose – naujų parduotuvių atidarymas ir esamų rekonstravimas, modernizavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)