„Pastebime, kad gyventojai vis dažniau naudojasi galimybe mūsų parduotuvių kasose sumokėti įvairius mokesčius, todėl šią paslaugą nuolat plečiame. Nuo 2013 metų pradžios pasirašėme per 150 naujų sutarčių su įstaigomis, kurioms mokesčius gyventojai nuo šiol gali sumokėti greitai, pigiai ir patogiai – tiesiog atėję apsipirkti į parduotuvę“, - sako „Maxima LT” Paslaugų ir pramoninių prekių pirkimo departamento direktorius Dmitrijus Jurgelevičius.

Bendrovė nurodo, kad parduotuvėse naujai bus galima sumokėti tokius mokesčius ir rinkliavas: policijos ir teismų paskirtos baudos; administracinės baudos; mokestis už žvejo bilietą; mokesčiai už dokumentų išdavim; antstolių išieškotos sumos; žemės mokesčiai; verslo liudijimų išdavimo mokesčiai; gyventojų pajamų mokesčiai’ privalomojo sveikatos draudimo mokesčiai; socialinio draudimo įmokos; valstybės rinkliavos; žemės sklypo inžinerinio plano parengimo mokestis; mokesčiai už laikinųjų žemės ūkio bei miškininkystės paslaugų kvitų knygeles,„Registrų centro“ įmokos.

Pasak D. Jurgelevičius, prekybos tinklo kasose gyventojai gali atsiskaityti už didžiąją daugumą Lietuvos įmonių teikiamų paslaugų – telekomunikacijų, komunalines, draudimo, lizingo ir kitas. Paslaugos įkainis – 0,55 Lt. Kasoje reikia pateikti norimą apmokėti sąskaitą su brūkšniniu kodu.

Bendrovės duomenimis, per mėnesį parduotuvių kasose gyventojai atsiskaito iki 720 tūkst. kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)