Dar vieną pavojaus signalą VMI siunčia finansų ministras Rimantas Šadžius, taip pat jau kurį laiką reiškiantis nepasitenkinimą VMI darbu.

„Aš pritariu jos (D. Grybauskaitės – DELFI) žodžiams. Tos institucijos veikla turi būti gerinama. Ir mūsų priekaištai, kuriuos reiškėme, yra žinomi“, - DELFI teigė R. Šadžius.

Paklaustas, ar prezidentės įvardinta pusės milijardo litų suma yra realus skaičius, ministras tokios galimybės neatmetė.

„Matyt, sudėtinga būtų diskutuoti. Aš tikrai nepasiruošęs skaičiuoti. Iš tikrųjų šešėlinės ekonomikos mastai yra žinomi, bet priemonės, kurios valdymui, suvaldymui ir kovai su šešėliu yra naudojamos – nėra būdo apskaičiuoti jų efektyvumą litais. Bet ten iš tikrųjų sukasi dideli pinigai“, - sakėb R. Šadžius.

Paklaustas, ar po D. Grybauskaitės pareiškimo gali būti keliamas M. Kaseliausko atsakomybės klausimas, ministras priminė jau išrašęs pylos VMI vadovui.

„Jis buvo įvertintas neseniai tam tikra tarnybine nuobauda. Tai turi daryti išvadas“, - reziumavo R. Šadžius.

Priekaištai VMI tampa savotiška tradicija D. Grybauskaitės metiniuose pranešimuose. Anksčiau prezidentė VMI kritikavo dėl veiksmų kovoje su neteisėtu praturtėjimu – esą buvo „patrumpinti“ įtartinais turtais pasižymėjusių asmenų sąrašai, eliminuojant įtakingus politikus. VMI su šiais priekaištais nesutiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)