Kaip rašoma Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pranešime, „šia iniciatyva siekiama turgavietėse prekiaujančius verslininkus paskatinti veiklą vykdyti skaidriai ir legaliai.”

Vizitavimų turgavietėse metu inspekcijos darbuotojai ne tik atsakys į prekybininkų klausimus, bet ir geranoriškai primins, kad atsižvelgiant į registruotos veiklos formą, vykdant komercinę veiklą privalu laikytis ją reglamentuojančių teisės aktų. Inspektoriai įvertins, kaip tvarkoma apskaita, pajamuojamos prekės, apskaitomos gautos pajamos už parduotas prekes ar suteiktas paslaugas, deklaruojami ir mokami mokesčiai.

„Visada sakėme, kad Vilniaus AVMI yra pasirengusi bendradarbiauti su mokesčių mokėtojais, suteikti reikiamą pagalbą, konsultuoti. Tačiau jei prekybininkai nenorės bendradarbiauti su Mokesčių inspekcijos atstovais ar neatsižvelgs į jų pastabas dėl vykdomos veiklos bei prekiaus, kaip prekiavę, sulauks naujų patikrinimų ir pažeidimai nebus toleruojami“, - sako Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis.

Vilniaus AVMI darbuotojai jau lankėsi Gariūnų turgavietėje ir vietinės radijo stoties eteryje prekybininkus supažindino su šios iniciatyvos tikslais bei etapais. Apie mokesčių inspektorių vizitavimus praneša ir šios turgavietės informaciniai ekranai bei informuoja vietinė radijo stotis. Inspekcijos specialistai neapsiribos tik Gariūnais, bet lankysis ir kitose Vilniaus apskrities turgavietėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)