Praėjusių metų pabaigoje grandioziniame šou pristatęs naują kolekciją, iš kurios paltą jau dėvi G. Kildišienė, J. Statkevičius aptarė ir LRT televizijos laidoje „Stilius“. Be kita ko, jis guodėsi, kad kurdamas kolekciją turėjo atsisakyti kai kurių pelningų užsakymų iš užsienio, o čia jis dar turi atsakinėti ir į VMI klausimus.

„<...> Kai čia prasideda visokie kažkokie, kažkokios mokesčių inspekcijos tikrina kažką, žinai. Dideli visi ten išsisuka ir politikai ten visi išsisuka <...>. O mažus visi spaudžia, spaudžia, spaudžia“, – laidoje prisipažino drabužių dizaineris.

Juozas Statkevičius

Žurnalistės perklaustas, ar taip pat sulaukė VMI dėmesio, jis sakė:

„Taip, labai tikrina <...>. Bet, man, žinai, 2007 m. kokiu pagrindu G. Varnas pinigus jums ten pervedė? Sakau, bilietą pirkom, važiavom į kelionę, kažkada, aš net neprisimenu, jūs įsivaizduojat, tokių dalykų klausia. Aš tiesiog esu apakęs. Žodžiu, tuos visus mažus spaudžia, naikina.

Ir dar vienas dalykas, mane labai juokina. Neduoda žmonėms užsidirbti, neleidžia dirbti, kelia tuos mokesčius ir t.t., o, supranti, sako, va, mes gera valdžia, mes duosime jums du litus. Kam man jūsų du litai? Aš galiu milijoną užsidirbti, man neįdomu. Bet visą laiką tik „Sodrai“ ir mokesčiams dirbdamas negaliu galvos pakelti“, – guodėsi J. Statkevičius.

Jis pasipiktino, kad pirmą kartą gyvenime suskaudus kojai ir nuvykus į polikliniką 5 val. teko sugaišti vien norint užsiregistruoti:

„Galvoju, tai kodėl čia mokesčius mokėjau dvidešimt metų, gal geriau Anglijoje ar Šveicarijoje mokėti, tai ateis bent pažiūrėti. Ir tik dėl to apžiūrėjo, kad pažįstamas „snukis“, o jei eitum, kaip normalus žmogus – tai prapuolęs. Tikrai nusibodo – mažus spaudžia, graužia“.

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Edita Glumbakienė situaciją pakomentavo taip:

„VMI patvirtina, jog šiuo metu atliekamas J. Statkevičiaus, kaip fizinio asmens, mokestinis patikrinimas, jo įmonės „Fashion house Juozas Statkevičius“ atžvilgiu Vilniaus AVMI vykdo stebėsenos veiksmus, kurių metu vertinama įmonės finansinių rodiklių kaita.

Kol minėtosios procedūros nėra baigtos ir sprendimai neįsiteisėję, VMI daugiau informacijos neteikia“.

VMI patvirtino, kad skolų valstybės biudžetui dizainerio įmonė neturi. Taip pat nurodė nuolat vertinanti duomenis apie mokesčių mokėtojus ir jeigu įžvelgiama mokestinių pažeidimų rizika, pradedami stebėsenos arba kontrolės veiksmai.

Jų metu esą tikrinama tiek VMI turima, tiek iš kitų šaltinių gauta informacija, bendradarbiaujama su mokesčių mokėtoju aiškinantis įvairius klausimus, pvz. gautų pajamų šaltinius, pinigų srautus ir pan., vertinama, ar mokesčiai apskaičiuoti ir sumokėti kaip tai numato įstatymai. Taigi, vertinama ne tik tai, ar pateikta mokestinės atskaitomybės dokumentacija, bet ir jos turinys.

J. Statkevičiaus mados namų vadybininkė Živilė Matačiūnaitė teigė nieko nežinanti apie VMI atliekamą mokestinį patikrinimą. O pats dizaineris šiuo metu yra užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (646)