Bendra jų vertė augo beveik dukart – nuo 88 mlrd. eurų 2019-aisiais iki 170 mlrd. eurų pernai, praneša centrinis bankas.

Momentinių mokėjimų skaičius per metus ūgtelėjo nuo 3,6 mln. iki 17,1 mln., o vertė – nuo 3 mlrd. iki 12,4 mlrd. eurų.

LB valdybos nario Mariaus Jurgilo teigimu, momentinių mokėjimų šuolis rodo, kad ilgokai į Lietuvą keliavusi naujovė įgyja vis didesnį pagreitį ir populiarumą.

„Jau trečdalis gyventojų ir įmonių atliekamų pavedimų eurais į sąskaitą kitame banke ar elektroninių pinigų įstaigoje Lietuvoje yra momentiniai“, – pranešime sakė M. Jurgilas.

Šiuo metu Centrolink paslaugomis naudojasi 136 mokėjimo paslaugų teikėjai (2019 metais jų buvo 103) iš 14 Europos ekonominės erdvės šalių. Kasdien per ją atliekama vidutiniškai daugiau kaip 260 tūkst. mokėjimų, kurių vertė viršija 460 mln. eurų.

Per praėjusius metus prie Centrolink prisijungė ir paslaugas pradėjo teikti 39 finansų įstaigos, tačiau, vertinant riziką, 12 prašymų buvo atmesta. Prieigos prie sistemos nuo 2016 metų neteko 10 įstaigų, keturios iš jų – praėjusiais metais.

Nuo šių metų pradžios Lietuvos bankas pakeitė Centrolink paslaugų įkainius, griežčiau vertins mokėjimo paslaugų teikėjus ir jų vadovų reputaciją.

Centrolink veikia nuo 2015 metų gruodžio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)