Bendrovės „Paysera“ sukurtas tinklas „MainIBAN" leidžia susieti banko sąskaitą su telefono numeriu ir vėliau vykdyti bei gauti tarpbankinius pervedimus nurodant tik telefono numerį, rašoma pranešime spaudai.

Tinklo veikimo principas yra gan paprastas: atlikus mokėjimą pagal telefono numerį, mokėjimo įstaigos (banko) sistema kreipsis į „MainIBAN" serverius su prašymu pateikti informaciją, kokiai sąskaitai priskirtas konkretus telefono numeris.

Tuomet „MainIBAN" bankui perduos su numeriu susietą banko sąskaitą bei gavėjo vardą, pavardę, o bankas nurodytais duomenimis įvykdys mokėjimą. Prieš galutinai patvirtinant pinigų pervedimą, siuntėjas dažnu atveju matys ir papildomą gavėjo informaciją, leidžiančią įsitikinti, kad tai yra tas pats asmuo, kuriam norima pervesti pinigus.

Primenama, kad lapkritį Europoje pradės veikti nauja mokėjimų sistema „SEPA INST", kuri suteiks galimybę atlikti pervedimus eurais per kelias sekundes, kad ir kokiame banke gavėjas turėtų sąskaitą.

Tai reiškia, kad nuo lapkričio šie mobilieji mokėjimai, nurodant telefono numerį, taps momentiniais, nes ir didžiausi Lietuvos bei ES bankais deklaruoja, kad prie momentinių mokėjimų prisijungs nedelsdami.

Skelbiama, kad pervesti pinigus, nurodant telefono numerį, yra taip pat saugu, kaip ir nurodant ilgą sąskaitos numerį. Pinigai kaip ir anksčiau keliaus į žmonių banko sąskaitas per tas pačias tarpbankines sistemas.

Sąskaitos ir telefono numerio susiejimas yra nemokamas. Taip pat nėra taikomas papildomas mokestis už pervestus ar gautus pinigus, nurodant telefono numerį.

Gauti pinigus pagal telefono numerį gali visi gyventojai ar įmonės, turinčios „IBAN" formato sąskaitos numerį ir bet kurios šalies mobiliojo telefono numerį. Siųsti pinigus, nurodant telefono numerį, kol kas Lietuvoje gali „Paysera" klientai.

Asmenys, kurie dar nėra susieję savo telefono su sąskaita, apie gautus pinigus bus informuoti SMS žinute, su nuoroda į „MainIBAN.com" puslapį, kuriame liks tik susieti sąskaitos numerį, kad mokėjimo paslaugų teikėjas galėtų iki galo įvykdyti pinigų pervedimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)