„Tai yra atskiri klausimai, todėl reikėtų atskiro dialogo“, - interviu „Fox Business Network“ sakė S. Mnuchinas, pridurdamas: „Taigi „Huawei“ klausimas nėra dalis prekybos derybų. Priverstiniai technologijų perdavimai (Kinijai) yra dalis prekybos derybų, tačiau klausimai, susiję su JAV įstatymų ar sankcijų pažeidimais, bus sprendžiami atskirai“.

Kinijos vicepremjero Liu He vadovaujama delegacija šią savaitę atvyks į Vašingtoną deryboms, įskaitant ir susitikimą su prezidentu Donaldu Trumpu.

Pirmadienį Jungtinės Valstijos paskelbė apie „Huawei“ ir įmonės finansų direktorei Meng Wanzhou pateiktus kaltinimus. Tačiau S. Mnuchinas nesitiki, kad „Huawei“ byla bus aptariama prekybos derybų metu.

„Huawei“ įkūrėjo duktė Meng Wanzhou gruodį buvo sulaikyta Kanadoje ir šiuo metu priešinasi ekstradicijai į Jungtines Valstijas.

S. Mnuchinas pabrėžė, kad JAV nuogąstavimas dėl „Huawei“ keliamos grėsmės bus sprendžiamas atskirai nuo prekybos klausimų.

„Čia yra du skirtingi klausimai. Vienas yra susijęs su valstybinėmis subsidijomis, o kitas - su nacionaliniu JAV saugumu. Šie du klausimai nėra susiję“, - tikino JAV iždo sekretorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)