"Jeigu situacija klostysis normaliai, be dramatiškų pokyčių, turėčiau išlikti vyriausybės vadovo poste iki 2013 m. balandžio. Tikiuosi, jog galėsiu išgelbėti Italiją nuo finansinės griūties, sulaukęs moralinio palaikymo iš kai kurių Europos bičiulių, ypač Vokietijos. Bet sakau atvirai - mums reikalinga moralinė, ne finansinė parama. Pabrėžiu dar kartą, mums nereikia finansinės paramos iš Vokietijos", - sakė M. Monti per interviu Vokietijos žiniasklaidai.

Italijos premjeras atkreipė Vokietijos auditorijos dėmesį į tai, kad Italija nesikreipė dėl finansinės paramos į Europos Sąjungą. "Man susidarė įspūdis, kad dauguma vokiečių įsitikinę, jog Italija gavo finansinę paramą iš Vokietijos ar iš ES. Tai netiesa. Mes negavome nė vieno euro", - pabrėžė M. Monti.

Kiek anksčiau Italijos banko "Banca d'Italia" valdytojas Ignazio Visco taip pat paneigė Italijos kreipimosi į ES dėl finansinės paramos galimybę.

"Dabar nėra jokio pagrindo Italijai kreiptis finansinės paramos į ES. Tačiau ateityje viskas priklausys nuo keleto veiksnių. Jeigu biržų dalyviai įsitikins, kad krizinis momentas įveiktas, jeigu mes ir toliau laikysimės fiskalinės disciplinos ir sustiprinsime ekonomikos augimo stimuliavimą, Italijai gali jos apskritai neprireikti. Labai daug kas priklauso nuo mūsų pačių", - sakė I. Viskas.

Italijos valstybės skola siekia 2 trln. eurų. 2013 metais ekspertai prognozuoja, kad Italijos ekonomika nugrims į recesiją, bet susitraukimas nebus labai didelis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)