Trišalės tarybos sprendimas kuriam laikui atidėti MMA klausimą ir vis ryškesnis premjero Andriaus Kubiliaus retorikoje pabrėžiamas lėtesnis negu planuota vidutinio mėnesio darbo užmokesčio augimas, kuriuo remiantis ir svarstyta didinti MMA, gali nesuteikti daliai žmonių progos pakilti aukščiau skurdo rizikos ribos.

Į tai dėmesį atkreipę ir su nerimu tolesnių valdžios sprendimų laukiantys profsąjungų atstovai tvirtina, kad rengiasi atsakomiesiems veiksmams.

Tuo tarpu ekonomistas Povilas Gylys atkreipia dėmesį į neproporcingai mažą, 10-15 proc. menkesnę nei ekonomiškai stipriose valstybėse, darbo užmokesčiui tenkančią nacionalinio produkto dalį. Tai, pasak jo, pro akis praleistas, tačiau itin svarbus rodiklis, privalantis lemti Vyriausybės sprendimus.

Nuo 2008 m. nesikeičiančią 800 litų MMA prieš mokesčius Vyriausybė žadėjo liepą padidinti iki 850 litų. Atskaičius mokesčius dabar už MMA plušantys gyventojai į rankas gauna beveik 670 litų, o skurdo rizikos riba siekia šiek tiek daugiau nei 700 litų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją