Taip spalio 19 dieną nusprendė Kauno apygardos teismas, palikęs galioti pernai lapkritį jo priimtą „Mitnijai“ nepalankų sprendimą bei atmetęs pastarosios 1,6 mln. eurų vertės priešieškinį.

„Darbus objekte ieškovė („YIT Lietuva“ – BNS) vykdė išimtinai pagal atsakovės („Mitnijos“ – BNS) parengtus techninius sprendinius ir duotus nurodymus, jai kontroliuojant jų įgyvendinimą ir visų darbų vykdymą (...) Tvirtindama, kad buvo pasirinkta netinkama betono dangos įrengimo technologija, atsakovė kartu pripažįsta, jog pati ir yra atsakinga už objekto defektus“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas tarp statybos įmonių kilo dėl atsiskaitymo už betonavimo darbus Zoknių bazėje, kur NATO užsakymu buvo rekonstruojama orlaivių aikštelė, sraigtasparnių peronas ir riedėjimo takas.

Pagal 2017 metais pasirašytą per 3 mln. eurų vertės subrangos sutartį dalį betonavimo darbų atliko dabar prie „YIT Lietuvos“ prijungta bendrovė „Lemminkainen Lietuva“. Tačiau pridavus darbus generalinė rangovė „Mitnija“ motyvuodama trūkumais dalies pinigų subrangovei nesumokėjo.

Pernai lapkritį Kauno apygardos teismo priėmė preliminarų sprendimą – pagal jį „Mitnija“ privalėjo sumokėti 639 tūkst. eurų skolą „YIT Lietuvai“.

Tačiau „Mitnija“ pasitelkė ekspertus ir teismui pateikė 1,6 mln. eurų priešieškinį – už tokią sumą esą buvo šalinami „YIT Lietuvos“ defektai, tačiau teismas priešieškinį atmetė.

Nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Portalas vz.lt skelbia, kad „Mitnija“ NATO agentūros užsakymu Lietuvos karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose atliko darbų už daugiau nei 8,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją