„Galvoju, kad Lietuvoje jau patys ims tokie eksperimentai vykti, bet valstybės mastu pradėti reguliuoti tai „iš viršaus“ yra netinkamas metas. Man atrodo (...) ir netinkamas sektorius yra paimtas.

Kalbant apie socialinį darbą, deja, bet susiduriame su gana stipriu darbuotoju trūkumu šios labai svarbios profesijos. Norėtųsi, kad užtikrintume jiems geresnes darbo sąlygas, galbūt darbo užmokesčio pavidalu, kartu ir plėstume paslaugos aprėptis, ypač didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose tai irgi aktualu, o ne šitą jautrų sektorių panardintume į tokį vis dar avangardinį eksperimentą“, – „Žinių radijui“ teigė jis.

Anot V. Mitalo, bandymai taikyti keturių dienų darbo savaitę įvairiuose sektoriuose jau vyksta.

„Yra sektorių, net ir privačių bendrovių, valstybinių, girdėjau, kad Vilniaus šilumos tinklai savo įmonėje eksperimentuoja kalbėdami apie 4 dienų darbo savaitę. Tad pasigilinkime į jų pavyzdžius ir tada dėliokime savo veiksmus“, – sakė jis.

„Tokios valstybinės iniciatyvos man nekelia pasitikėjimo, o kelia rūpestį, kad yra dar viena idėja, kai niekas nepaskaičiavo, kiek ji kainuos, kam ji bus naudinga, tik norima tokią idėją padėti ant stalo ir priversti visus apie tai diskutuoti“, – pridūrė V. Mitalas.

Socialdemokratų partija siūlo įteisinti keturių dienų darbo savaitę daugiausia įtampos darbe patiriančių profesijų atstovams, tokiems kaip socialiniai darbuotojai ir slaugytojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)