„Nekainuos šios lengvatos 60 milijonų eurų, nes mes visi suprantame, kad kitų mokesčių bus surinkta daugiau. Verslas į šešėlį nepasitrauks, nes kaip tik matome nuo to laiko, kai įsigaliojo lengvata iš šešėlio nemažu mastu buvo kaip tik išeinama“, – trečiadienį „Žinių radijui“ tvirtino V. Mitalas.

Politikas pridėjo, kad baimė dėl šios lengvatos neigiamo poveikio biudžetui yra perdėta ir neapgalvota.

„Tai nėra čia joks smūgis biudžetui ar kažkoks baisus dalykas įvykęs. Tikiuosi, kad advento ramybė, padės visiems nurimti ir apgalvoti visą tai“, – tikino jis.

ELTA primena, kad praeitą antradienį Seimas priėmė 2023 m. biudžeto projektą. Planuojamos biudžeto pajamos kitąmet sieks 15,5 mlrd. eurų, išlaidos – 18,6 mlrd. eurų, o deficitas – 4,9 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). Valdžios sektoriaus skola, kaip skaičiuoja šalies finansų plano rengėjai, sieks 42,9 proc. Šie rodikliai apskaičiuoti remiantis Finansų ministerijos prognoze, kad Lietuvos BVP kitąmet augs 1,4 proc.

Seimas taip pat priėmė pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo projektą, kuriuo numatomas lengvatinis 9 procentų PVM tarifas maitinimo, kultūros, sporto ir apgyvendinimo paslaugų sektoriams.

Projekte numatoma neribotam laikui taikyti PVM lengvatą apgyvendinimo paslaugų įmonėms, meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms.

Maitinimo įstaigoms PVM lengvata numatoma iki kitų metų pabaigos.

Tuo tarpu, sporto klubams ir atlikėjų paslaugoms lengvatinis PVM tarifas numatomas taikyti tik pirmąjį kitų metų pusmetį, o medicininės paskirties maisto produktams, kai prekių įsigijimo išlaidos visiškai ar iš dalies kompensuojamos, taikomas 5 proc. PVM tarifas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją