Parlamentaras šį klausimą kėlė ir anksčiau, tačiau kokie akcentai ar koalicijos partnerių pasiūlymai bus atspindėti Ministrų kabineto rengiamame projekte – vis dar neaišku, sako jis.

„Mano nuomone, tas biudžetas kol kas nėra koalicijos biudžetas – jis yra kanceliarinis Vyriausybės reikalų biudžetas. Tam tikrų koalicijos prioritetų, kur jie gali būti ten atspindėti – aš nežinau, ar jie yra. <...> Dabar tiesiog žiūriu, laukiu, stebiu, refrešinu elektroninį paštą ir tiek žinių“, – Eltai sakė parlamentaras.

Laisvės, kaip ir kelios opozicinės frakcijos, kartu su biudžetu siūlo pratęsti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo ir maitinimo paslaugoms. Tokia lengvata galiotų iki 2023 m. gruodžio 31 d.

Ar toks pasiūlymas yra įtrauktas į biudžeto projektą, V. Mitalas teigė neturįs žinių. Visgi, parlamentaras tikina, kad nei „laisviečiai“, nei opozicija neatsimeta nuo idėjos teikti PVM lengvatos projektą Seime.

„Yra keli projektai užregistruoti ta tema Seime. Jie yra šiek tiek skirtingi, bet iš esmės yra apie tą patį. Antradienį, kažkada po biudžeto mūsų tokioje preliminarioje darbotvarkėje tie projektai yra įrašyti“, – nurodė jis.

„Jeigu ši savaitė parodys, kad biudžetas yra kažkiek tai koreguojamas ar nekoreguojamas, ar apskritai yra biudžete tie dalykai vienaip ar kitaip atspindėti, tada tarsimės, ką toliau daryti. Kol kas jie darbotvarkėje yra“, – pridūrė Laisvės frakcijos seniūnas.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Prezidentūra taip pat sukritikavo tai, kaip Vyriausybė ruošia kitų metų biudžetą. Pasak Gitano Nausėdos patarėjos Irenos Segaloviečienės, laukiant, kol Vyriausybė pristatys 2023 m. biudžetą, jau galima kalbėti apie ydingus dešiniųjų valdžios pasirinkimus. Patarėja tvirtino, kad svarbiausio metų įstatymo – biudžeto – gairės yra braižomos paslapčia, po kilimu. Tą teigti, pasak I. Segalovičienės, leidžia faktas, kad verslui bei apskritai visuomenei aktualūs sprendimai nėra šiuo metu konkretizuojami ir yra nukelti į dar tik būsimo biudžeto svarstymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)