Pigiausiai įsigyti mėlynių puslitrį galima už 1,25 euro, tačiau dažniausiai kainos svyruoja nuo 1,50 iki 2 eurų. „Galbūt kainos lyginant su praėjusiais metais šiek tiek didesnės, bet tai tik dėl to, kad šiemet mėlynių derlius labai prastas, uogos labai mažos, sunkiau rinkti. Tačiau prekiautojų mėlynėmis daugėja, tai kainos dar šiek tiek gali nukristi“, – įsitikinusi viena turgaus prekeivė.

Prekybininkai lyg susitarę tvirtino, jog šiemet užsidirbti iš miško gėrybių neišdegs, mat miškuose – didžiulė sausra ir jeigu artimiausiu metu nesulauksime gausesnio lietaus, grybų taip pat šiemet nebus.

Turguje jau galima įsigyti ir kitų miško gėrybių – aviečių, net voveruškų. Punios seniūnijoje avietes rinkusi Lina šių uogų litrą pardavinėjo už pustrečio euro. „Aviečių derliumi nesiskundžiu. Per keturias valandas pririnkau 12 litrų, tik pirkėjų yra mažai“, – teigė moteris.

Voveraičių litrą turguje galima įsigyti už keturis eurus. „Nors kainos ir kandžiojasi, mat uogos šiemet labai mažos, žmonės vis tiek perka. Pernai mėlynių litrą pririnkdavau per 20 minučių, o šiemet prirenku jau tik per 40 minučių“, – pasakojo iš Varėnos miškų mėlynių ir voveraičių alytiškiams atvežusi Rima.

Nors miško uogų ir grybų kainomis besidomėjusių pirkėjų turguje netrūko, tačiau jų pirkti daugelis neskubėjo. „Gal patys važiuosim į mišką pasirinkti, nes kainos tikrai nerealios“, – teigė į turgų užsukusi alytiškė Rima.