Medicinos banko valdybos narys Arnas Žalys naujienų agentūrai BNS patvirtino informaciją apie pagrindinio akcininko mirtį.

„Reiškiame užuojautą S. Karoso artimiesiems. Tuo pačiu norime užtikrinti, kad tai neturės įtakos banko veiklai“, – BNS sakė A. Žalys.

Apie S. Karoso mirtį trečiadienį pranešė portalas lrytas.lt. Pasak jo, 60 metų S. Karosas mirė naktį iš antradienio į trečiadienį, pralaimėjęs kovą su vėžiu.

S. Karosas gimė 1958 m. Kaune, paskutiniu metu gyveno Šveicarijoje.

Nuo naftos iki medicinos

1988 m. Čikagoje (JAV) įsteigė „SK-Impex Inc.“ bendrovę, kurios pagrindinė veikla buvo medicininės įrangos importas – eksportas.

1992 m. įsteigė ir vadovavo Western Petroleum S.A. įmonių grupei su pagrindine būstine Ženevoje (Šveicarija), kurios veikla yra žaliavinės naftos ir naftos produktų prekyba tarptautinėje rinkoje.

Verslininkas uždirbtus pinigus daugiausiai investavo Lietuvoje: duris atvėrė stomatologijos klinika „Denticija“ Vilniuje, vėliau – modernizuota „Stomatologijos poliklinika“ Kaune, medicininės įstaigos „SK-Impeks Medicinos Diagnostikos ir Gydymo Centras”, „Grožio Terapijos ir Chirurgijos Klinika. Naujausia garsių kompanijų medicinine aparatūra prekiauja ir atlieka aptarnavimą UAB „SK-Impex Serviso Centras”.

S. Karosui priklausė kelios finansinės institucijos: „Medicinos Bankas“ ir „Medicinos Banko lizingas”. Nekilnojamo turto valdymu užsiima įmonė „Turto Garantas“. S. Karosas taip pat vystė nekilnojamojo turto verslus Lietuvoje, Juodkalnijoje, Ukrainoje, Šveicarijoje.

Verslininkas garsėjo ir filantropine veikla, įkūrė ir savo vardu pavadino paramos fondą. Jo interneto svetainėje tarp fondo tikslų yra globoti kultūrinius projektus, konkursus, remti Lietuvos istorijos, kultūros vertybių apsaugos bei jų įamžinimo projektus.

Taip pat Vilniuje įsteigė senovinių automobilių restauravimo dirbtuves. Pats pamažu suformavo klasikinių lengvųjų automobilių kolekciją, kurios viena dalis yra Vilniuje, kita – Wormso mieste, Vokietijoje.

Prieš keletą metų S. Karosas pasitraukė iš naftos verslo, o Ženevoje veikusi bendrovė „Western Petroleum SA“ likviduota. Prieš likviduojant bendrovės metinės pajamos siekė apie 4,6 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (453)