Jo manymu, tai yra požymis, patvirtinantis, kad ten, „viršuje“, reikalai labai prasti.

G. Pavlovskis priminė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš pradžių išreiškė abejones dėl „Rosneft“ privatizavimo sandorio tikslingumo, o A. Uliukajevas tiesiai šviesiai sakė, kad šis sandoris nėra įmanomas.

Vėliau V. Putinas atsargiai perėjo prie „Rosneft“ pozicijos, o štai A. Uliukajevas, kaip primena G. Pavlovskis, taip nepasielgė.

„Veikė žaidimų koalicija, nieko susijusio su politika aš čia iš viso nematau“, - reziumavo politologas.

Ekonomistas ir buvęs Centrinio banko pirmininko pirmasis pavaduotojas Sergejus Aleksašenka įžvelgia šiame sulaikyme Federalinės saugumo tarnybos (FST) įtakos didėjimą.

„Galima daryti išvadas, žvelgiant į bendrą grandinę: Aleksandras Chorošavinas, Viačeslavas Gaizeris, Nikita Belychas, A. Uliukajevas – FST didina savo vaidmenį, tampa baudžiančiu revoliucijos kardu ir laikantis savotiško nuoseklumo vyksta kova su korupcija“, - teigė S. Aleksašenka.

DELFI primena, kad Ilgametis Ramiojo vandenyno salos gubernatorius A. Chorošavinas buvo sulaikytas praėjusiais metais "už ypač didelio kyšio paėmimą".

Nafta turtingo Rusijos Komijos regiono gubernatorius Viačeslavas Gaizeris taip pat suimtas praėjusiais metais įtariant didelio masto sukčiavimu.

Šių metų birželio 24-ąją Kirovsko regione buvo sulaikytas liberalesnių pažiūrų gubernatorius Nikita Belychas. FST agentus lydėję Kremliaus kontroliuojamos televizijos kanalo „žurnalistai“ kaip mat trimitavo apie nepaneigiamus įrodymus, jog gubernatorius paėmė 400 tūkst. eurų kyšį.

N. Belychas – jau trečiasis šalies gubernatorius per pastaruosius pusantrų metų, kuris pakliūna į kyšininkavimo skandalą.

Dar S. Aleksašenka atkreipė dėmesį, kad visų šių suėmimų atvejais tyrėjai tiesiogiai arba pasitelkdami informacijos nutekinimo įrankį informuoja apie tokias detales kaip kontrolė ir pasiklausymas.

„Galima prisigalvoti konspiracinių teorijų, bet kol kas tyrėjai pasakoja daug dalykų, kurių galėtų nepasakoti, ir jokių alternatyvių, visus bylų epizodus paaiškinančių duomenų neegzistuoja“, - samprotavo S. Aleksašenka.

V. Putinas, A. Uliukajevas

Rusijos tyrimų komitetas antradienį pranešė pateikęs ekonomikos plėtros ministrui A. Uliukajevui kaltinimus prievartavus duoti kyšį ir paėmus kelių milijonų dolerių kyšį.

Ministras yra įtarimas paėmęs 2 mln. JAV dolerių (1,8 mln. eurų) kyšį, susijusį su didžiulės vertės sandoriu, kuriame dalyvavo valstybės kontroliuojama naftos milžinė „Rosneft“.

Tyrimų komitetas, kuris yra pagrindinė federalinė tyrimų institucija, savo pareiškime nurodė, kad apkaltino A. Uliukajevą „paėmus kyšius“, o prieš tai „neteisėtai reikalavus“, kad „Rosneft“ atstovas sumokėtų jam už pritarimą Rusijos naftos kompanijos „Bašneft“ kontrolinio akcijų paketo įsigijimui.

Šiuo metu A. Uliukajevas apklausiamas; po apklausos tyrėjai pateiks teismui prašymą skirti ministrui konkrečią kardomąją priemonę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)