„Anksčiau buvo įvairių grupių už uždarų durų ar siaurais klausimais. Man toks modelis nėra priimtinas. Mūsų prioritetas yra skaidrus ir aiškus procesas, kurį galėtų visi stebėti ir matyti, kodėl vieni ar kiti sprendimai yra priimami.

Sulaukėme pastabų ir iš atskirų šios grupės atstovų, kodėl nedarome uždarų posėdžių, kodėl nedarome susitikimų mažose grupėse. Man atrodo, turėtume aiškiai suprasti, kad sprendimų priėmimas turi būti skaidrus, aiškus ir visiems suprantamas“, – sakė ji.

Savo ruožtu finansų viceministrė Rūta Bilkštytė pristatė darbo grupės grafiką.

„Bus šešios mokesčių peržiūros grupės, kryptys. Diskusijos bus kiekvieną mėnesį.

Balandžio mėnesį diskutuosime apie pelno reinvestavimo skatinimą, gegužės – apie investavimo ir ilgalaikio taupymo instrumentų modelį, birželį skirsime žaliajam kursui, liepos – specialiųjų apmokestinimo sąlygų ir lengvatų peržiūrai, rugpjūčio – pajamų nelygybės mažinimui, rugsėjo – savivaldos finansinio savarankiškumo stiprinimui.

Spalį bus baigiamasis susitikimas, tada galėsime pateikti bendrą Finansų ministerijos matymą, kokius pakeitimus siūlysime Seimui“, – sakė ji.

Šiuo metu planuojama, kad grupės darbas turėtų tęstis bent iki 2022 metų. Valdantieji nurodo, kad mokesčių pertvarka galėtų įsigalioti 2023 metais.

„Sprendimas atidėti sprendimų priėmimą Seime leidžia mums turėti daugiau laiko produktyvioms diskusijoms“, – sakė G. Skaistė.

Darbo grupės vadovė finansų viceministrė R. Bilkštytė per pirmąjį posėdį pristatė jos sudėti. Iš viso joje yra 39 asmenys, iš kurių 23 yra iš įvairių asociacijų, konfederacijų, rūmų ir pan.

Sudėtis: Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo vadovė Aistė Adomavičienė, Žemės ūkio ministerijos kancleris Valdas Aleknavičius, Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidentas Danukas Arlauskas, prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius, Seimo narys Valius Ąžuolas, Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos strateginių sprendimų paramos ir tarptautinio bendradarbiavimo grupės vyresnioji patarėja Eglė Čeponytė, Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė, Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas, profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininko pavaduotojas Ričardas Garuolis, Kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius, Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos vadovas Tadas Gudaitis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Mantas Gudas, aplinkos viceministrė Gintarė Krušnienė, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentė Elene Leontjeva, Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėjas Giedrius Vingis, „Investor`s forum“ mokesčių darbo grupės vadovas Kęstutis Lisauskas, žemės ūkio tarybos atstovas Aušrys Macijauskas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė, Lietuvos auditorių rūmų apskaitos ir mokesčių komiteto narė Aistė Mikelionienė, premjerės patarėjas Vaidas Navickas, finansų analitikų asociacijos narė Daiva Rakauskaitė, Lietuvos mokslo tarybos valdybos pirmininkas Rimantas Rudzkis, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos direktorė Gerda Sakalauskaitė, sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos narys Vaidotas Stackevičius, mažų alaus daryklų asociacijos pirmininkė Lina Šileikienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, Energetikos ministerijos energetikos konkurencingumo grupės vadovas Karolis Švaikauskas, Ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėja Ieva Valeškaitė, mokesčių konsultantų asociacijos narys Vygintas Valiulis, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Rimas Varkulevičius. Darbo grupės vadovės pavaduotojas – finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)