Parlamentarai rengia susitikimą, atsižvelgdami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovės planuoja atleisti iki 300 įvairių sričių specialistų. Be to, frakcijos nariai ministrui kels ir kitus jo kuruojamų sričių klausimus.

„Dėl neapdairios Vyriausybės užsienio politikos mūsų valstybė ne tik netenka svarbių pajamų, bet ir prasideda masinis Lietuvos žmonių atleidimas iš darbo. Dėl tokio didelio žmonių atleidimo „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovėse atsakomybė krinta Vyriausybės nariui, šiuo atveju – susisiekimo ministrui. Be to, kyla ir daugiau klausimų dėl kitų ministro kuruojamų sričių – „Lietuvos pašto“ veiklos, ekonominės situacijos Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste“, – pranešime spaudai teigia frakcijos seniūnas Saulius Skvernelis.

Frakcijos atstovų nuomone, ministras M. Skuodis ir „Lietuvos geležinkeliai“ privalo pateikti planą, kaip išvengti socialinių padarinių dėl darbuotojų atleidimo. Pokalbyje su ministru taip pat dalyvaus Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė ir Lietuvos geležinkelių profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Artūras Černiauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)