„Yra akivaizdžių sankcijų vengimo atvejų, taip pat ir Vokietijoje“, – sakė ekonomikos ministras Robertas Habeckas. Jis tai apibūdino kaip rimtą nusikaltimą, už kurį reikia bausti. Jo ministerija parengė priemonių paketą, kad išvengti sankcijų būtų sunkiau.

„Išduodamas žmonių, kovojančių už savo laisvę, interesas“, – sakė R. Habeckas apie ukrainiečius, jau metus atremiančius rusų įsibrovėlius. Pasak jo, nusikalstamos veiklos dažnai susijusios su aukštųjų technologijų prekėmis ir kitais produktais, kurie gali būti panaudoti kariniams tikslams.

R. Habeckas teigė, kad griežtas ES sankcijų vykdymas padės susilpninti Rusijos karinius pajėgumus. Tačiau jis taip pat sakė: „Kad ir kaip blogai tai skamba, esu įsitikinęs, jog parklupdyti Rusiją galima tik mūšio lauke“.

Dėl ES sankcijų veiksmingumo kyla abejonių, nes karo metu Rusijos ekonomika veikia geriau, nei daugelis tikėjosi. Tikimasi, kad penktadienį Europos Komisija pasiūlys 10-ąjį baudžiamųjų priemonių Rusijai paketą, daugiausia dėmesio bus skirta eksporto kontrolei.

Nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, ES paskelbė Maskvai daugybę sankcijų, nukreiptų į Rusijos ekonomiką, finansų sistemą, energetikos išteklių eksportą, centrinį banką ir prezidentą Vladimirą Putiną bei artimiausią jo aplinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją