Metalų supirkėjams nebelieka prievolės Statistikos departamentui teikti informaciją apie supirktą ir realizuotą netauriųjų metalų laužą ir atliekas. Skaičiuojama, kad šie pakeitimai kasmet sutaupys 11,4 tūkst. eurų, reikalingų statistiniam tyrimui atlikti, ir sumažins administracinę naštą apie 220 supirkėjų, kurie šiuo metu veikia Lietuvoje.

„Ir toliau nuosekliai teiksime pasiūlymus, kaip būtų galima padėti verslams, kad šie daugiau lėšų ir laiko galėtų skirti ne biurokratiniams reikalavimams vykdyti, bet augimui ir plėtrai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Siekiant dar labiau sumažinti administracinę naštą Lietuvos verslui, intensyviai skaičiuojama ir vertinama, kokias perteklines išlaidas sukuria valstybės reikalavimai.

„Net ir nedidelis perteklinių reikalavimų sumažinimas verslui, ypač smulkiajam, yra svarbus. O bendros viešojo sektoriaus pastangos mažinti biurokratinę naštą akivaizdžiai duoda gerų rezultatų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos skaičiavimais, pernai valstybės institucijoms atsisakius ataskaitų, prašymų ir deklaracijų teikimo, tai verslui leido sutaupyti 7,6 mln. eurų, o vien per pirmąjį šių metų pusmetį administracinė našta verslui Lietuvoje sumažėjo 9,49 mln. eurų.

Nuo vertinimo pradžios 2014 m. administracinė našta buvo sumažinta 145,58 mln. eurų.

Siekdama sumažinti verslui tenkančią naštą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija inicijavo administracinės naštos verslui metodikos pakeitimus ir nuolat rengia praktinius prisitaikymo prie reguliavimo išlaidų vertinimo ir mažinimo mokymus teisės aktų rengėjams. Ji taip pat kartu su Vyriausybės strateginės analizės centru (STRATA) atliko esamų geresnio reglamentavimo priemonių, taikomų reguliuojant verslo sąlygas, veiksmingumo bei jų įgyvendinimo institucinės sistemos analizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją