Be to, naujakuriai svajojo apie patogius namus, kuriuose atsirastų vietos jų pomėgiams ir būtų patogu besisvečiuojantiems draugams, rašo „Savaitraštis Kaunui“.

Minimalistiniame moderniame interjere pavyko suderinti visus norimus elementus: praktiškumą su estetika, funkcionalumą su stilingumu.

„Šeimininkas pageidavo, kad virtuvėje atsirastų vyno šaldytuvas ir viskio spinta, nes jis kolekcionuoja tauriuosius gėrimus“, − pasakojo „CAD monkeys“ architektė Gintarė Motuzaitė. Laisvalaikiu šiuose namuose mėgstama muzikuoti, todėl čia gausu įvairių muzikos instrumentų, jiems taip pat reikėjo numatyti vietas.

Virtuvė šiuose namuose – viena pagrindinių erdvių.

Šeimininkai čia praleidžia daugiausia laiko, gamina įvairius kulinarinius šedevrus, todėl tai tapo namų ašimi. Ji didelė ir funkcionali, suprojektuota taip, kad atitiktų čia gyvenančių žmonių poreikius. Ji minimalistinė, švari, įrengtos prisilietus atsidarančios spintelės. Sienelė tarp stalviršio ir viršutinių virtuvės spintelių yra dekoruota betono danga.

Kaip kontrastas lygiems ir švariems virtuvės fasadų paviršiams parinktas grubios tekstūros sendintos medienos virtuvės stalas metalinėmis kojomis, gamintas pagal specialų užsakymą.

„Šis stalas ne vienintelis šiuose namuose. Kitas – cinkuoto plieno rėmo ir skalūno akmens stalviršiu „Magis“ gamintojo stalas – puikuojasi svetainėje“, − pasakojo interjero dizainerė Julija Šeškuvienė.

Pirmame kotedžo aukšte suklotos plytelės, kartojančios medžio motyvą, forma primenančios siauras lentas. Toks sprendimas pasirinktas dėl funkcionalumo. „Šių namų gyventojai mėgsta, kad jų namuose būtų daug svečių.

Visi vaikšto su batais, per svetainę išeina į terasą, todėl šis sprendimas yra gražus ir funkcionalus“, − teigė architektė G. Motuzaitė.

120 kv. m kotedže yra net 3 vonios kambariai. Viename jų akys krypsta į įdomias interjero detales. Pagal stačiakampės kriauklės užapvalintais kampais ir išploninta briauna dizainą priderintas ant sienos kabantis veidrodis.

Betoninis tualetinio popieriaus laikiklis – ir praktiškas daiktas, ir dizaino elementas. „Šiuose namuose atsiranda įdomių dalykų, − džiaugėsi architektė. – Pavyzdžiui, neįprasto dizaino pipirinė ir druskinė ar lentelė iš marmuro, esančios virtuvėje.“

Kaip kontrastas lygiems ir švariems virtuvės fasadų paviršiams parinktas grubios tekstūros sendintos medienos virtuvės stalas metalinėmis kojomis.

Pagrindinis namų akcentas – laiptų tūris. Jis suformuotas kaip vienalytis betono tūris, papildytas lengva metalinių strypų ažūrine kompozicija.

Projektuojant šį būstą kiekvienam erdvės kampui buvo skiriama daug dėmesio. Dar vienas idealiai pritaikytas akcentas – paveikslai.

„Būtent šiam interjerui ieškojome menininkų darbų. Pasirinkome tapytoją Saulių Paliuką, jis pagal užsakymą sukūrė keletą darbų. Didelių gabaritų paveikslas kabo svetainėje virš valgomojo stalo, keli maži – prie laiptų virš sofos. Namus puošia ir menininkės Kristinos Norvilaitės grafikos darbai“, − sakė G. Motuzaitė.

Miegamajame už lovos – tapytojos Jessica Zoob kūrinys, perkeltas ant specialaus tapeto. „Norėjosi miegamojo sienutę už lovos padaryti kaip paveikslą.


Ji yra šiek tiek atitraukta, ant gipso klijuotas tapetas, už sienutės įrengtas slaptas apšvietimas. Nestandartinis variantas – chromo ir stiklo šviestuvai: jie lyg kabo, lyg stovi ant pagaliuko“, − neįprastais miegamojo šviestuvais žavėjosi interjero dizainerė J. Šeškuvienė.

Kūrėjos džiaugėsi pavykusiu sprendimu: antrajame aukšte esančia sienute, atitveriančia laiptų aikštelę. „Ji neatrodo kaip sienutė, primena knygų lentyną. Iš išorės ji yra gipsinė, kryžiaus formos pertvara pagaminta iš juodo metalo“, − sakė G. Motuzaitė.

Architektė pasakojo, kad knygų lentynoms projektuoti šiuose namuose taip pat buvo skiriama daug dėmesio: „Šie žmonės daug skaito, todėl vienas iš jų reikalavimų buvo, kad knygų lentynos būtų funkcionalios ir patogios. Knygų šiuose namuose yra visur, net virtuvėje.“

Interjero dizaino kūrėjos pastebėjo, kad dažnai į suprojektuotą knygų lentyną prikraunama ne knygų, nes jų neturima, o, pavyzdžiui, neproporcingai mažų statulėlių iš kelionių.

„Jei knygų lentynų nereikia, neprotinga jų daryti: tai bus tik daiktas dulkėms rinkti“, − patarė kompanijos įkūrėjos.