Tyrimo metu atskleista, kad panevėžietis, iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir kitų šalių gavęs prabangių automobilių vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei automobilių detales, per internetinės prekybos sistemą, parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir fiziniams asmenims.

Pasak pranešimo, pirkėjai už įsigytą techniką pinigus pervesdavo į panevėžiečio draugų banko sąskaitas, o pardavėjas automobilių detales ir techniką persiųsdavo naudodamasis pašto paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis.

Pareigūnai išaiškino, kad solidžias neteisėtas pajamas gavęs jaunas panevėžietis buvo užsiregistravęs kaip bedarbis ir per kelerius metus apgaule gavo daugiau nei 7 tūkst. Lt socialinę pašalpą (350 Lt kas mėnesį – DELFI) ir nemokamas medicinines paslaugas už daugiau nei 500 Lt.

Milijonieriaus byla perduota Panevėžio apygardos teismui. Tai yra dar viena FNTT Panevėžio apygardos valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros baigta baudžiamoji byla dėl milijonines pajamas gavusių organizuotos grupės narių padarytų nusikaltimų. Kitų jos narių bylos perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas panevėžiečiui gresia maksimali iki 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)