Nutrauktas branduolinis susitarimas su Iranu ir suiręs ES bei Jungtinių Valstijų transatlantinis aljansas „tikrai turės neigiamą poveikį Europos ekonomikai ir sukels kitų problemų“, įskaitant kylančių rinkų valiutų nuvertėjimą, antradienį Paryžiuje per savo kalbą sakė G. Sorosas. „Gali būti, kad judame dar vienos didelės finansinės krizės link“.

Niūrus milijardieriaus įspėjimas nuskambėjo tuo metu, kai Italijos pajamos iš obligacijų šoktelėjo į didžiausias aukštumas per daugelį metų, ir kai stambios kylančios ekonomikos, tarp jų Turkija ir Argentina, deda pastangas, kad suvaldytų nesulaikomai įsibėgėjusios infliacijos pasekmes. G. Sorosas, keliantis įtūžį savo gimtosios Vengrijos vyriausybei, gynė savo niūrias prognozes Europos Sąjungai, rašo bloomberg.com.

„Viskas, kad galėjo nutikti bloga, jau nutiko“, - teigė jis, paminėdamas pabėgėlių krizę ir taupymo politiką, kurios leido į valdžią ateiti populistams, taip pat „teritorinę dezintegraciją“, kurią iliustruoja „Brexit“. „Sakyti, kad Europai yra iškilusi egzistencinė grėsmė, jau nebėra retorinis pasakymas; tai žiauri realybė“, - sakė jis.

G. Sorosas pasiūlė priemonę kai kuriems Europos negalavimams išspręsti – ES finansuojamą Marshallo planą Afrikai, kurio vertė siektų maždaug 30 mlrd. eurų per metus. Jis palengvintų migracijos spaudimą šiam žemynui. Jis taip pat pasiūlė radikaliai transformuoti ES ir atsisakyti punkto, verčiančio valstybes nares įsivesti vieningą valiutą.

„Euras turi daug neišspręstų problemų ir negalime leisti, kad jos sužlugdytų Europos Sąjungą“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)