Rusijos aliuminio milžinės „Rusal“ įkūrėjas perspėjo, kad taikos Ukrainoje reikia kuo greičiau.

„Aš ir tikriausiai daugelis Rusijoje sutariame dėl vieno – mums reikia taikos. Mums reikia kuo greičiau taikos, nes jau seniai perėjome tašką, iš kurio nėra sugrįžimo. Visas pasaulis po šių įvykių bus kitoks, o Rusija – kitokia“, – „Telegram“ programėlėje rašė jis.

G. Deripaska, žinomas dėl glaudžių ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, sulaukė Vakarų sankcijų.

„Delfi“ primena, kad O. Deripaska ir anksčiau pasisakė apie tai, kas vyksta Ukrainoje ir kokį poveikį tai turės Rusijai.

„Būtina keisti ekonominę politiką, būtina užbaigti visą šį valstybinį kapitalizmą“, – O. Deripaska rašė programėlėje „Telegram“, reikalaudamas pareigūnų „paaiškinimų“, kas nutiks ekonomikai per ateinančius tris mėnesius.

„Jeigu tai tikra krizė, tai mums reikia realių krizių vadybininkų, o ne fantazuotojų su krūva kvailų pasisakymų“, – sakė 54 metų vyras.

„Skirtingai nei 2014 metais, dabar nebus įmanoma apsimesti, kad nieko neįvyko“, – sakė O. Deripaska, turėdamas omenyje Maskvos įvykdytą Ukrainos Krymo pusiasalio aneksiją ir vėliau įvestas Vakarų sankcijas.

„Su tokiais iššūkiais dar nebuvome susidūrę. Geležinė uždanga jau nusileido. Manęs labai prašo to nesakyti, bet aš už taiką. Per tris savaites paaiškės, kas bus su bankais. Pažiūrėsime, kurie partneriai liks. Manau, labai nustebsime sužinoję, kiek jų liko. Juos bus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Imame 1998-ųjų krizę ir dauginame iš trijų“, – kiek vėliau turtuolio kalbą viename verslo forumų citavo korespondentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės