Tokį savo sprendimą A. Lebedevas aiškina stiprėjančiu Kremliaus spaudimu. Bankininko teigimu, jis baiminasi politiškai motyvuoto baudžiamojo persekiojimo, dėl kurio gali atsidurti kalėjime. „Bandau visiškai užbaigti visus savo projektus. Tiesiog išeiti iš verslo“, - A. Lebedevas atskleidė savo ilgalaikius planus.

Verslininkas pažymi, kad nerimą keliančios tendencijos pasireiškė 2012 metų gegužę į prezidento postą sugrįžus Vladimirui Putinui. „Pagrindinė problema ta, kad šalis valdoma laikantis asmeninės valdžios stiprinimo modelio“, - tikino magnatas. Jis išreiškė viltį, jog klysta kalbėdamas apie Rusijai gręsiančią politinių represijų bangą.

Svarstydamas baudžiamojo persekiojimo tikimybę, A. Lebedevas palygino save su kitu opozicijos verslininku, teisininku Aleksejumi Navalnu. Bankininkas laukia, kada jam bus pateikti kaltinimai pagal Rusijos Federacijos Baudžiamojo kodekso 213-tą straipsnį (chuliganizmas). Byla pradėta remiantis 2011 metų rugsėjo 16 dieną televizijos laidos „NTVšniki“ filmavimo metu įvykusiu incidentu.

Minėtoje laidoje A. Lebedevas netikėtai trenkė kitam svečiui – Sergejui Polonskiui, kuris nuo smūgio nukrito nuo kėdės. Verslininko tvirtinimu, nukentėjusysis eterio metu elgėsi iššaukiančiai ir „buvo akivaizdaus afekto būsenoje“. Savu ruožtu S. Polonskis, pateikdamas pretenzijas skriaudėjui, jo „bailų“ puolimą pavadino „Rusijos valdžios reikalu“.

A. Lebedevas jau anksčiau yra pareiškęs apie ketinimus parduoti savo rusiškus aktyvus, tik patikslino, kad žiniasklaidos verslą ketina pasilikti. Liepos 31 dieną verslininkas internete išplatino žinią apie artėjančias politines represijas Rusijoje, pateikdamas „visiškai sufabrikuotų“ „Pussy Riot“ ir S. Navalno bylų bei „kitų bauginimo akcijų“ pavyzdžius. Pagrindiniu jų organizatoriumi A. Lebedevas įvardijo FST Ekonominio saugumo tarnybos „K“ valdybą.

A. Lebedevas turtas vertinamas 3,1 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)