Telekomunikacijų magnatas teigia, kad trumpesnė darbo savaitė, kurią kompensuotų ilgesnės darbo valandos ir vėlesnė pensija, padidintų žmonių darbingumą ir užtikrintų jiems sveikesnį ir laimingesnį gyvenimą.

Žmonės gyvenime turi turėti daugiau laiko sau – ne tada, kai sulaukia 65 metų, ar išeina į pensiją“, - per interviu sakė C. Slimas.

Mašinos turėtų dirbti „24 valandas per parą“, o darbuotojai – ne daugiau trijų dienų per savaitę, tačiau po 11 valandų iki 75 metų. Anot C. Slimo, anksčiau ar vėliau tokie pokyčiai bus įgyvendinti. Tik jis negali tiksliai įvardyti, kada.

„American Movil“ magnatas taip pat tvirtina, kad toks darbo formatas suteiktų daugiau galimybių jauniems žmonės, tik žengiantiems į darbo rinką, tačiau tuo pačiu leistų įvertinti metams bėgant įgytą patirtį ir išmintį.

C. Slimas jau seniau pasisakė dėl drastiškų darbo savaitės pokyčių. Šiais metais jis pareiškė, kad pensinis amžius privalo būti didinamas, nes dabartinė pensijų sistema sugalvota dar tada, kai „daugumai darbų reikėjo fizinės jėgos, o žmonės mirdavo sulaukę 60 metų“.

72 metų magnato turtas vertinamas 72 mlrd. dolerių (194 mlrd. Lt), teigia „Forbes“. Didžiausią pelną jam neša visą Lotynų Ameriką apraizgiusi telekomunikacijų imperija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)