16
Kitas

Oprah Winfrey

Iš keturių šimtų 2013 metų „Forbes“ milijardierių net 273 laikomi „iškilusiais savo jėgomis“. Tai, kad beveik trys ketvirtadaliai itin turtingų asmenų, patekusių į šių metų sąrašą, pradėjo savo gyvenimą esant aplinkybėms, kurios labai skiriasi nuo dabartinės jų situacijos, gali būti vertinama kaip galimybių, kurios laikomos amerikietiškos svajonės pagrindu, įrodymas.

Kaip atrodo savo jėgomis turtus susikrovę milijardieriai? Visi jie turtus uždirbo, o ne paveldėjo, tačiau jų individuali patirtis labai skiriasi. Dauguma jų lankė Gebenės lygos universitetus (Ivy League – JAV rytinės pakrantės universitetų sporto lyga, laikoma elitine, red.), greitai pradėjo karjeras ir lipo jos laiptais gerai apmokamose srityse. Jų sėkmę, nors ir sunkiai uždirbtą, sustiprino privilegijuotas – jeigu ne milijardieriškas – ugdymas.

Vis dėlto kelios tokių savo jėgomis iškilusių milijardierių istorijos prasidėjo nuo nulio. Ir tai yra tie, kurie geriausiai primena, jog norint patekti į „Forbes“ milijardierių keturių šimtų sąrašą, yra būtinas išmoningumas ir ištvermingumas.

16
Kitas

Oprah Winfrey

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)