„Galime konstatuoti, kad jis šiuo metu atvykęs į apklausą“, - BNS patvirtino STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

D. Mockus apklausiamas galimos politinės korupcijos tyrime. Jame įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu pareikšti buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui E. Masiuliui, o koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis sulaukė įtarimų papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs liberalų lyderis ir parlamentaras E. Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

E. Masiulis šią savaitę pareiškė iš R. Kurlianskio ėmęs 90 tūkst. eurų paskolą, už kurią ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje ir verstis jo nuoma. Tačiau paskola nepatvirtinta notaro.

R. Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas. D. Mockui ir R. Kurlianskiui teisėsauga uždraudė bendrauti, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimos politinės korupcijos.

D. Mockus BNS sakė nekomentuojantis E. Masiulio paskelbtos versijos apie paimtą paskolą grynais iš R. Kurlianskio.

„Jūsų pateikta informacija yra asmeninė E.Masiulio pozicija, kurios aš negaliu vertinti ar komentuoti. Primenu, kad su kolega R. Kurlianskiu iki šiol nesu matęsis ar kalbėjęs, todėl jo veiksmų vertinti, remiantis trečiojo asmens žodžiais, negaliu“, - sakė D. Mockus, BNS paprašytas įvertinti galimus jo verslo partnerio ir E.Masiulio neoficialius finansinius sandorius ir galimą poveikį R. Kurlianskio vadovaujamos koncerno žiniasklaidos grupės reputacijai.

„MG Baltic“ prezidento komentarą trečiadienį BNS perdavė jo atstovas ryšiams su visuomene.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos politinės korupcijos kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas „MG Baltic“ valdybos narys Romanas Raulynaitis. Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

Birželį D. Mockus davė išskirtinį interviu DELFI.

„Mano asmeninių santykių su politikais nėra jokių: nei mes draugaujame šeimomis, aš nesilankau jokiuose partiniuose renginiuose. Mes turėjome tradiciją apvažiuoti visas partines būstines rinkimų naktį, darėme tai kokius tris kartus. Ir kokius du-keturis kartus per metus pietauju su tam tikrais politikais, lyderiais, ministrais, jei jie sutinka su manimi susitikti. Kartais manau, kad ir politikams naudinga susitikti su manimi, nes esu atsakingas už pakankamai nemažą verslą, dirbantį Lietuvoje. Ir aš galiu būti jiems įdomus, ir man jie gali būti įdomūs. Bet čia nėra kažkoks periodinis, bet daugiau proginis dalykas", - tuo metu sakė D. Mockus.

Pateikiame trečiadienį DELFI vykusios tiesioginės konferencijos su E. Masiuliu vaizdo įrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)