Rudenį bendrovės „Dainiai”, auginančios kiaules, sandėliai buvo pripildyti grūdų, už jų toną sumokėta po 500–600 litų. Dabar, pasak įmonės vadovo Kasparo Jurevičiaus, girdėti kalbų, kad tona grūdų kainuoja apie 800 litų, bet ir tų niekur nėra.

Nerimas persmelkė ir paukštininkystės fermas. Pašarų gamybos įmonė „Kauno grūdai”, kuriai priklauso Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, grūdus pašarams turėjo importuoti iš Brazilijos.

„Lietuvoje ir mėsos, ir paukštienos kainoms didelę įtaką daro Lenkijos gamintojai. Jų produktai daug pigesni, nes Lenkijoje yra mėsos perteklius, o gamyba dėl mažo pridėtinės vertės mokesčio – pigesnė. Tačiau ir ten dėl brangstančių pašarų taip pat laukiama mėsos kainų šuolio. Vos tai nutiks, kainos pašoks ir Lietuvoje”, – aiškino Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją