Meksikos prezidentas sakė esąs tikras, kad Donaldas Trumpas „pataisys savo sprendimą“.

D. Trumpas paskelbė įvesiantis 5 proc. muitų tarifą visoms iš Meksikos importuojamoms prekėms, taip siekdamas priversti šalį sustabdyti į Jungtines Valstijas keliaujančių migrantų srautus.

Pasak D. Trumpo, Meksikos „pasyvus bendradarbiavimas“ dėl migrantų srautų stabdymo kelia grėsmę JAV saugumui ir ekonomikai. 5 proc. muitų tarifai bus įvesti birželio 10 d. Tarifus D. Trumpas planuoja didinti kas mėnesį iki pat spalio, kai jie turės pasiekti 25 proc.

A. M. Lopezo Obradoro teigimu, muitų tarifų klausimas nėra vien tik teisinis reikalas. „Meksika nori gerų santykių su JAV, bet mes svarstysime visas galimybes“, – sakė prezidentas.

Penktadienį į Vašingtoną vyksta ir Meksikos delegacija su užsienio reikalų ministru Marcelu Ebrardu priešakyje. A. M. Lopezas Obradoras patikino, kad Meksikos delegacija Jungtinių Valstijų atstovams pateiks įrodymų, kad Meksika aktyviai kovoja su nelegalia migracija į JAV.

„Meksikos žmonės nenusipelnė tokio elgesio su jais, koks yra planuojamas“, – kalbėjo Meksikos prezidentas.

D. Trumpas apie muitus paskelbė tuo metu, kai Meksika ruošiasi ratifikuoti naują prekybos susitarimą su JAV ir Kanada.

„Laisvoje prekyba mums tinka“, – sakė A. M. Lopezas Obradoras, pridurdamas, kad Meksika nenutrauks susitarimo ratifikacijos proceso.