Penktadienį kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai muitinės pareigūnai patikrai sustabdė baltarusio A. S. vairuojamą krovininį vilkiką „Iveco“ su puspriekabe, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Krovinį lydinčiuose dokumentuose buvo nurodyta, kad vilkikas į Vokietiją gabena paletes su medžio drožlėmis. Įvertinę riziką, muitininkai nusprendė patikrinti puspriekabę.

Pakėlę tentą pareigūnai pamatė, kad palečių vežama gerokai mažiau nei nurodyta dokumentuose, o automobilio krovininė dalis prikimšta cigarečių dėžių.

Vairuotojui buvo nurodyta važiuoti į specialią patikros vietą.

Čia paaiškėjo, kad vairuotojas slėpė daugiau kaip 11 mln. 650 tūkst. įvairių pakelių cigarečių, „Fest“, „NZ“, „Minsk“ be akcizo ženklų.

Kontrabandinis krovinys ir transporto priemonė sulaikyti, vairuotojui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesiui.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)