Kaip rašoma Lietuvos banko pranešime, inspektavimo metu nustatyta, kad bankas netinkamai vertino ir visos veiklos, ir individualių klientų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo riziką, neužtikrino tinkamo nuolatinės klientų mokėjimo operacijų stebėsenos proceso, reikalavimų dėl sustiprinto kliento tapatybės nustatymo vykdymo, aptikta trūkumų dėl politiškai pažeidžiamo (paveikiamo) asmens nustatymo.

Be to, anot Lietuvos banko, „Medicinos banko“ įdiegtos vidaus kontrolės priemonės ir procedūros neužtikrino tinkamo tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių reikalavimų įgyvendinimo.

Informuojama, kad „Medicinos bankas“ jau inspektavimo metu ėmėsi šalinti nustatytus trūkumus ir pažeidimus.

Įvertinusi inspektavimo rezultatus ir atsižvelgusi į aplinkybes, Lietuvos banko valdyba skyrė įspėjimą, 300 tūkst. Eur baudą ir įpareigojo visus nurodytus pažeidimus bei trūkumus pašalinti iki š. m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)