Kai kurie mitybos specialistai kritikavo "McDonald's Corp." už tai, kad ir jos produkcija lemia nutukusių amerikiečių skaičiaus didėjimą, todėl korporacija nusprendė nuo šiol naudoti sveikesnį aliejų, kuriame bus mažiau sočiųjų ir daugiau nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Specialistų teigimu, tai padės sumažinti cholesterolio kiekį.

Keptose bulvėse bus tiek pat riebalų, bet nesočiųjų riebiųjų rūgščių jose padaugės 167 procentais, rašoma "McDonald's" tinklalapyje. Didelėje keptų bulvių porcijoje yra 26 gramai riebalų.

Šiuo metu 50 mln. amerikiečių turi antsvorio, todėl šalyje šiai problemai skiriama vis daugiau dėmesio.

Pastaraisiais metais kai kurie greito maisto restoranų tinklai, tarp jų - "Subway", sėkmingai konkuravo su "McDonald's" ir kitomis kompanijomis savo patiekaluose sumažindami riebalų ir kalorijų kiekį.

Liepos mėnesį vienas niujorkietis iškėlė bylą keturiems greito maisto restoranų tinklams, tarp jų - Ilinojuje įsikūrusiam "McDonald's", teigdamas, kad jie iš dalies kalti dėl jo nutukimo, širdies ligų ir diabeto.

"McDonald's" pranešimu, naujasis aliejus nuo spalio bus pradėtas naudoti restoranuose Jungtinėse Valstijose, kurių yra 13 tūkstančių.

Tai ne pirmas kartas, kai "McDonald's" keičia savo restoranuose naudojamą aliejų. 1990 metais JAV vartotojams pradėjus labiau rūpintis savo sveikata, restoranai atsisakė iš jautienos riebalų gaminamo aliejaus ir pradėjo naudoti augalinį aliejų, kuriame yra mažiau cholesterolio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją