Tačiau vaikai nebesuvalgo tiek daug maisto, kaip anksčiau. Mažėjant gimstamumo rodikliams, mažėja ir burnelių, kurias būtų galima pamaitinti, rašo businessinsider.com.

2003 metais Jungtinėse Valstijose bet kurią dieną šiose greito maisto užkandinėse valgydavo beveik 39 proc. vaikų, rodo naujas tyrimas, pasirodęs Amerikos medikų asociacijos žurnale „Journal of the American Medical Association“. Iki 2010 metų ši dalis susitraukė iki 33 proc., praneša „Reuters“.

Tuo tarpu gimstamumo rodikliai nuo 2007 iki 2013 metų sumažėjo 9 proc.

Tokia statistika kelia didelę problemą „McDonald`s“, šios pramonės srities tinklaraštyje „The Robin Report“ rašo Warrenas Shoulbergas.

„Tai reiškia, kad 9 proc. mažiau vaikų mato „McDonald`s“ televizijos reklamas. 9 proc. mažiau vaikų užaugs pripratę prie mėsos paplotėlio ant bandelės. Ir 9 proc. mažiau vaikų kels savo tėvams kaltės jausmą, kad atėjo pamatyti Ronaldo ir... suvalgyti gruzdintų bulvyčių“, - rašė W. Shoulbergas.

Tai prastos žinios bendrovei, kuri 10 proc. savo pajamų gauna iš vaikams skirto „Happy Meals“ valgiaraščio, ir „McDonald`s“ jau jaučia kai kurias neigiamas šios tendencijos pasekmes.

Šiandien šeimos, auginančios 12 metų ar jaunesnį vaiką, sudaro 14,6 proc. visų „McDonald`s“ klientų. Tai ryškus skirtumas nuo 2011 metų, kai jos sudarė 18,6 proc. visų klientų, rodo „Technomic“ duomenys.
„Vaikai tapo išrankesni. Jie nebeieško vien tik prancūziškų bulvyčių ir žaisliuko“, - rugsėjo mėnesį „CRain`s Chicago Business“ sakė „Technomic“ produktų naujovių direktorė Mary Chapman.

Tačiau „McDonald`s“ vadovai ignoruoja šią problemą ir vietoj to savo dėmesį skiria kitoms iniciatyvoms, kaip atgaivinti smunkančius pardavimus, pavyzdžiui, trumpina valgiaraščius ir spartina klientų aptarnavimą, rašo W. Shoulbergas.

„Vienas iš „McDonald`s“ korporacinės stiprybės pamatų visada buvo jaunų šeimų su vaikais maitinimas, - rašo jis. – Tačiau nė viename pranešime apie naujus planus nėra daug užsimenama apie dėmesį vaikams, o jei ir užsimenama, iš to išplaukia lemtingi bet kurio „McDonald`s“ restorano apyvartos trūkumai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)