2015 m. įmonės pardavimai viršijo 18 mln. eurų Lietuvoje ir 54 mln. eurų trijose Baltijos šalyse. Per praėjusius metus „McDonald‘s“ restoranuose Lietuvoje buvo aptarnauta daugiau nei 7,7 mln. lankytojų.

Veiklos 20-mečio proga restoranų tinklas įsileido žurnalistus ir fotografus į virtuvę, kurioje jie galėjo pamatyti, kaip gaminami mėsainiai.

2007 m. „McDonald‘s“ restoranus Baltijos šalyse įsigijo Maltoje įsikūrusi bendrovė „Premier Capital“, kuri yra licencijuota prekės ženklo plėtotoja iš viso šešiose šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Maltoje, Graikijoje ir Rumunijoje. Iki 2015 m. įmonė Lietuvoje atnaujino 5 jau veikiančius ir atidarė 5 naujus restoranus Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, taip pat atidarė 4 „McCafé“ kavines, įsikūrusias Vilniuje.

Pirmasis „McDonald‘s“ restoranas Lietuvoje atidarytas Vilniuje 1996 m. pavasarį. Netrukus tais pačiais metais buvo atidaryti ir dar trys tinklo restoranai sostinėje. Vėliau 1997 m. atidarytas restoranas Kaune ir 1998 m. – Klaipėdoje.

Pasak pranešimo, šiandien Lietuvoje veikia iš viso 11 „McDonald‘s“ restoranų ir 4 „McCafé“ kavinės, įsikūrę Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Kasdien juose aptarnaujama apie 20 tūkst. lankytojų. Juose dirba 568 darbuotojai.

Pasak tinklo generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Vladimiro Janevskio, iki 2018 m. restoranų skaičių planuojama padidinti iki 39. Planuojama, kad per šį laikotarpį bendrovė investuos iš viso apie 3,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)