Birželį „McDonald's“ paraišką dėl restorano statybų priešais garsiąją Švč. Mergelės Marijos Gėlių katedrą atmetė Florencijos meras. Liepą specialioji taryba, prižiūrinti istorinių miesto statinių išsaugojimą, patvirtino šį sprendimą.

Dabar „McDonald's“, kuris pakeitė paraišką siekdamas atitikti vietos standartus, reikalauja kompensacijos.

Restoranų tinklas tvirtina susidūręs su diskriminacija ir reikalauja 17,8 mln. eurų kompensacijos – būtent tiek, kiek, bendrovės manymu, būtų patirta nuostolių per artimiausius 18 metų, informuoja Italijos laikraštis „Firenze Today“.

Bendrovė teigia ketinusi dirbti pagal Florencijos taisykles ir netgi sutikusi su miesto prekybos reguliuotojų reikalavimais, įtraukdama į meniu tradicinius vietos produktus.

„Mes sutinkame, kad kultūrinis ir meninis paveldas bei istoriniai Italijos miestų statiniai turi būti apsaugoti, kaip ir tradicijos bei senovinės parduotuvės, tačiau prieštaraujame prieš diskriminuojančias nuostatas, griaunančias privačios iniciatyvos laisvę ir niekam nenaudingas“, – teigia „McDonald's“ savo pareiškime.

Florencijos meras Dario Nardella pareiškė, kad miesto valdžia nieko nenorėjusi užgauti atmesdama iniciatyvą atidaryti restoraną aikštėje, garsioje savo gotikos ir renesanso architektūra. Dar šiais metais kalbėdamas miesto taryboje, meras pareiškė: „McDonald's“ turi teisę pateikti paraišką, nes tai leidžiama įstatymu, tačiau mes taip pat turime teisę tarti „ne“.

Tai jau antrasis skandalas, susijęs su „McDonald's“ restoranais Apeninų pusiasalyje šiais metais. Spalį skelbta, kad Vatikano kardinolai pasipiktinę planais atidaryti greitojo maisto restoraną aikštėje prie Šv. Petro katedros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)