"Norfos mažmenos" rezultatas - absoliutus sprogimas. Šis tinklas atėmė rinkos dalį tiek iš konkurentų, tiek augo kartu su rinka", - sakė finansų maklerio įmonės "Suprema" direktoriaus pavaduotojas Simonas Gustainis.

Pasak jo, "Iki" galėjo augti lėčiau negu pati mažmeninės prekybos rinka, o tai reiškia, kad praradinėjo rinkos dalį. Kita vertus, tinklas per metus atidarė 17 naujų parduotuvių, o tai atspindės jau tik 2005 metų rezultatuose.

"VP Market" ir "Rimi Lietuva" augo panašiai - maždaug po 10 proc. Pastarojo tinklo, pasak S. Gustainio, rezultatus gerino ir pirkėjų srautą didino tai, kad "Hyper Rimi" buvo pertvarkyti į "Rimi Hypermarket".

Statistikos departamentas skelbia, kad 2004 metų sausio-lapkričio mėnesiais, palyginti su 2003 metų tuo pačiu laikotarpiu, mažmeninės prekybos įmonių apyvarta padidėjo 9,6 proc. palyginamosiomis kainomis.

Lyginti praėjusių metų prekybos tinklų apyvartą ir pagal ją spręsti apie prekybos tinklų užimamą vietą rinkoje, sudėtinga, nes tinklai skelbia nevienodus rodiklius. Pavyzdžiui, "VP Market" jau antri metai skelbia bendrą Baltijos šalių apyvartą, o "Rimi Lietuva" - duomenis, priešingai negu kiti, pateikia be PVM.

"VP Market" praėjusiais metais visose Baltijos šalyse pasiekė 4,16 mlrd. litų apyvartą - 15,8 proc. didesnę, nei 2003-aisiais.

Pasak "VP Market" valdybos pirmininko Igno Staškevičiaus, skaičiai būtų dar didesni, jeigu ne lato kritimas euro atžvilgiu. Pernai tinklas plėtėsi ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Latvijoje.

"Rimi Lietuva", 2004 metais augęs maždaug tiek pat kiek ir "VP Market", šiemet gali pasekti didžiausio prekybos tinklo pavyzdžiu ir paskelbti bendrą apyvartą Baltijos šalyse.

"Rimi Lietuva" rezultatus paprastai skelbia kovo pradžioje. Pasak "Rimi Lietuvos" generalinės direktorės Ingos Skisaker, pernai bendrovės pardavimai išaugo maždaug 10 proc., o tikslūs duomenys bus paskelbti atlikus auditą.

"Norfos mažmena" 2004 metais pasiekė planuotą apyvartą: bendrovė nuo 625 mln. litų 2003-aisiais apyvartą pernai kilstelėjo iki 923 mln. litų (duomenys su PVM).

"Plėsimės ir toliau savomis lėšomis", - sakė "Norfos mažmenos" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją