Finansų ministerijos užsakymu rugsėjį vykdyta apklausa atskleidė, kad beveik trečdalis gyventojų mano, jog ES investicijos yra skirstomos skaidriai: 5 proc. teigia, kad jos skirstomos visiškai skaidriai ir 26 proc. - kad greičiau skaidriai.

Tuo metu 20 proc. apklaustųjų mano, kad ES investicijos skirstomos neskaidriai ir 29 proc. - kad greičiau neskaidriai. 20 proc. respondentų šiuo klausimu nuomonės neišreiškė.

2015 metais buvo daugiau ES investicijų panaudojimą laikančių skaidriu (10 proc.) ar greičiau skaidriu (36 proc.). Atitinkamai per metus padaugėjo priešingą nuomonę turinčių apklaustųjų (nuo 36 pernai iki 49 proc. šiemet).

„Todėl itin svarbu, kad visi žmonės, besidomintys Lietuvai skirtais ES pinigais, turėtų galimybę matyti, kur nukeliauja kiekvienas mūsų šaliai skirtas euras, o tam institucijos ir projektų vykdytojai visuomenei duris turėtų atverti dar plačiau“, – pirmadienį išplatintame Finansų ministerijos pranešime pabrėžė finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Šių metų apklausoje beveik 90 proc. gyventojų teigė sutinkantys ar greičiau sutinkantys, kad ES investicijos prisideda prie gyvenimo kokybės gerinimo, per 80 proc. teigė ES investicijų naudą pajutę asmeniškai: pastebėjo ar naudojosi sutvarkytais keliais, suremontuota mokykla, atnaujinta gydymo įstaiga, gyvena renovuotuose daugiabučiuose, dalyvauja ES mokymuose ir panašiai.

Gyventojų apklausą rugsėjo 12-26 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Tyrimo metu visoje Lietuvoje buvo apklausta 1013 respondentų nuo 18 iki 75 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)