Tiesiog, anot jo, jei tokie šilti orai tęsis ir toliau, bus perskaičiuoti tarifai.

Uostamiesčiui šilumą teikiančios bendrovės "Klaipėdos energija" generalinis direktorius Vytautas Valutis neskubėjo gąsdinti ir sakė, kad kol kas tarifų nesiruošia perskaičiuoti.

Tačiau, pasak jo, pasibaigus šildymo sezonui, tarifų perskaičiavimas gali būti išvengiamas. Tiesa, tai jis siejo tai ne vien su šilta žiema, o su dujų pabrangimu bei didėjančia infliacija.

V. Valutis priminė, kad Klaipėdoje yra nustatyta bazinė mokesčių už šildymą kaina, kuri galios iki 2008 metų sausio 1-osios dienos.

"Tačiau, atsižvelgiant į įvairius faktorius, jei bendrovės sąnaudos padidėja 5 procentais, pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatytą metodiką, pasibaigus šildymo sezonui, mes turėsime teikti miesto Tarybai pasiūlymą perskaičiuoti tarifus", - komentavo V. Valutis.

Jo duomenimis, "Klaipėdos energija" šiemet net 20 procentų brangiau moka už dujas.

Nors nuo praėjusių metų lapkričio Klaipėdoje mokestis už šildymą gerokai padidėjo, V. Valučio teigimu, miestiečiai už pernai gruodį suteiktą šildymo paslaugą mokės preliminariai 25 procentais mažiau nei mokėjo už tą patį mėnesį 2005-aisiais metais.

"Dar negaliu pasakyti, kiek nuostolių dėl sumažėjusio šildymo patyrė mūsų bendrovė, nes neturime galutinių skaičiavimų. Iš kur dabar padengsime patirtus nuostolius? Tai jau bendrovės rūpestis", - kalbėjo V. Valutis.