3 proc. respondentų neatsakė į klausimą, kaip pasikeitė šalies ekonominė padėtis per pastaruosius du mėnesius.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu lapkričio 18-25 dienomis atliktos apklausos duomenimis, per mėnesį šalies ekonominės padėties vertinimas pablogėjo 8 procentiniais punktais.

Palyginus su vertinimais rudens pradžioje - rugsėjį, blogai vertinančių ekonominę padėtį Lietuvoje padaugėjo net 14 procentinių punktų.

Prieš metus - 2010-ųjų lapkritį - kaip blogėjančią šalies ekonomiką vertino 59 proc., kaip nesikeičiančią - 31 proc. respondentų. Vadinasi, anot šio lapkričio apklausos rezultatų, šios kategorijos vertinimai grįžo į prieš metus buvusį lygį.

Ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 30 metų žmonės, gyvenantys mažesniuose miestuose ar rajonų centruose, bedarbiai, pensininkai, namų šeimininkės, darbininkai bei respondentai su mažiausiomis ar vidutinėmis šeimos pajamomis - iki 2500 litų per mėnesį.

Beveik pusė - 48 proc. - respondentų vertindami savo šeimos finansinę padėtį nurodė, kad ji pastaruoju metu blogėjo. 43 proc. apklaustųjų teigė, kad šeimos finansinė padėtis nepasikeitė. Ir tik 7 proc. dalyvavusių tyrime atsakė, kad šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo.

Per mėnesį nuo spalio apklausos šio rodiklio vertinimai taip pat pablogėjo - 4 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, savo šeimos finansinę padėtį vertinančių kaip blogėjančią. Tačiau per metus gyventojų, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip blogėjančią, sumažėjo 6 procentiniais punktais.

Savo šeimos finansine padėtimi šį lapkritį labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų gyventojai bei tie, kurių šeimos mėnesio pajamos yra mažiausios - iki 1500 litų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją