Bene 3 iš 5 mažeikiškių DELFI verslumo žemėlapyje siūlė kurti kino teatrą, o po pusės metų kino teatras „Pirmas kadras“ atvėrė duris filmų mėgėjams, o jam vadovaujančios Brigita Kateilienė ir Giedrė Kazlauskytė šiemet buvo įvertintos Mažeikių savivaldybės nominacija „Metų verslo iniciatyva“.

Šis kino teatras skiriasi nuo didžiųjų kino salių: jame žiūrovai įsikuria ant sėdmaišių, o filmai rodomi trečiadieniais – sekmadieniais. Tiesa, bilietų kaina taip pat mažesnė nei didžiuosiuose kino centruose ir siekia 2,9 euro (10 Lt).

Įkūrėjos atvirauja, kad nuolatinių lankytojų yra, visgi jų galėtų būti ir daugiau, tad finansiškai palengvėjimo dar nesijaučia.

Kino teatras Pirmas kadras Mažeikiuose, Giedrė Kazlauskytė, Brigita Kateilienė
„Mūsų kino klubas yra tam tikra dovana miestui, kuria norime ne tik suteikti puikią laisvalaikio formą žmonėms, bet ir juos šviesti, rodyti kitokį kiną, kuris sukrečia ir suteikia žinių. Pritraukti daug žmonių į tokius filmus yra iššūkis, bet mes nenuleidžiame rankų ir vis ieškome būdų“, - pasakoja G. Kazlauskytė.

Verslininkės kino salę kūrė savo jėgomis: pačios dažė sienas, rinko ir pirko sėdmaišius. Jos sako sprendimo imtis verslo nesigailinčios.

Didžiausiu iššūkiu lieka kino teatro įkūrėjoms įtikinti kino filmų platintojus bendradarbiauti, nes su nedideliu kino teatru jie tą daryti linkę ne visuomet. Šiuo metu repertuarą sudaro pramoginiai, lietuviški ir nekomerciniai filmai.

DELFI platformoje „Duokit šansą“ susikaupė daugiau 300 idėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)